Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dronningen besøger Aarhus: Ingen pomp og pragt

Af Søren Holm-Hansen

Når dronning Margrethe fredag ankommer til Aarhus, bliver der hverken kongeskib i havnen eller rød løber til at byde hende velkommen.

 

Officielt hedder besøget “residensforlæggelse” i kongehusets program, og meget mere om det private besøg ved kun inderkredsen. Der er således ingen officielle punkter på programmet, og kongehuset vil end ikke oplyse, hvor længe dronningen bliver på Marselisborg Slot.

 

Audiens aflyst

Den offentlige audiens på mandag den 22. juni er aflyst, og først fredag den 26. juni deltager majestæten igen i en officiel begivenhed, når hun møder op til den traditionsrige Urparade ved Den Kongelige Livgarde og overrækker “Dronningens Ur”; en særlig hædersbevisning til en værnepligtig ved afslutningen af tjenestetiden.

 

Kongeskibet “Dannebrog” skulle ellers have været på sommertogt i år, men det blev aflyst på grund af coronakrisen og er nu udsat til sensommeren næste år.

 

Dronningens private slot

I modsætning til bl.a. Amalienborg og Fredensborg er Marselisborg Slot dronningens private ejendom og sommerresidens, og slottet – tegnet af den store arkitekt Hack Kampmann – kan kun gå i arv til den, der også arver tronen.

 

Selve slottet er ikke åbent for offentligheden, men det er til gengæld den 13 hektar store, smukke park, hvor alle er velkomne til at gå en tur, når kongefamilien ikke selv opholder sig på slottet. Parken har imidlertid været lukket for offentlig adgang siden i mandags – ganske givet for at gøre alt klar til dronningens ankomst.

 

Der er til gengæld vagtskifte hver dag kl. 12, når kongefamilien opholder sig på Marselisborg.

 

Dronningen besøger Aarhus: Ingen pomp og pragt
Dannebrog i 2019

 

 

Del artikel

Andre læser også