ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dyrere togbilletter: DSB melder om stigende priser

Af Freja Dumont

Det bliver fremadrettet dyrere at køre med DSB.

Søndag den 15. januar 2023 bliver billetpriserne for togrejser i Danmark nemlig reguleret. Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

Stigende brændstofpriser er en af grundene

Efter flere år med få eller ingen justeringer i taksterne, så kommer dette års ændringer til at afspejle de stigende udgifter på blandt andet brændstof.

Generelt må selskaberne i den offentlige transport i år lade priserne stige med gennemsnitligt 4,9 pct. Den ramme er fastsat af Trafikstyrelsen ud fra forventningerne til årets udgifter. Derefter taler tog- og trafikselskaberne sammen om, hvor prisændringerne skal ske.

Kunder, der rejser med enkeltbillet eller rejsekort, vil opleve, at prisforskellen på de to typer billetter bliver mindre og flere steder vil det fra den 15. januar være samme pris.

“Vi ønsker, at det skal være mere enkelt at gennemskue hvilken billet, der passer bedst til din rejse, uanset hvilken kanal billetten er købt i, så vi har valgt at regulere på priserne for at mindske forskellen i priserne,” siger kundechef i DSB, Charlotte Saltoft Kjærulff i pressemeddelelsen.

Kører fortsat med stort udbud af Orange-billetter

Kundechefen tilføjer, at DSB fortsat vil have et stort udbud af billige Orange-billetter til salg til rejser både regionalt og på tværs af landet.

”Hvis man rejser mere fast, vil vi anbefale kunderne at prøve at tage et pendlertjek for at se, om det er et pendlerkort, der bedst kan betale sig.

For selv om man arbejder hjemme nogle dage om ugen, kan det være en attraktiv mulighed fx at have et Pendler20 pendlerkort,” siger Charlotte Saltoft Kjærulff.


Prisændringerne varierer på tværs af landet og de enkelte trafikselskabers område, som det fremgår af nedenfor.

Læs mere om ændringerne i taksterne for 2023 her.

Del artikel

Andre læser også