D´vinos er sin egen – tak for det
På Klostertorvet i Aarhus huserer restauranten og vinbaren D´vinos. En kombineret vinbar, tapasrestaurant og vinbutik. Den åbnede i sommer. Vi havde bestilt bord en lørdag aften på Dinnerbooking.com. Heldigt – for restauranten var pænt fyldt. En meget charmerende, engelsktalende tjener, tog venligt imod os og fik os straks placeret ved et bord i det bagerste lokale. Lokalerne er delt i to og er spansk inspireret, uden det tager overhånd. Bordene er med hvide duge, og servicen er antikt, og ikke ens. Indretningen er et charmerende mix mellem antikviteter og danske designermøbler.
Er du til tapas eller en menu
Menukortet blev straks præsenteret. Forretter, tapas, hovedretter, en 3-retters og en 5-retters menu var der at vælge mellem. Til menuerne tilbydes en vinmenu tilpasset maden. Vi indledte aftenen med et glas Cava Torre Blanca Brut og valgte en 5-retters til 485 kroner med vinmenu til 385 kroner samt 4 retter a la carte, hvortil tjeneren lavede en vinmenu.
Iberico skinke er en selvfølge
Forretten, som vi havde valgt a la carte, var jamon iberico de Bellota. Sortfodsskinke der havde hængt i 48 måneder. En pæn, stor portion, der dækkede tallerkenen, og ovenpå var der mandler og brøndkarse. Det var yderst lækkert og velsmagende. 145 kroner var prisen.
En overlegen vinder
Den smukkeste oksetatar var næste ret. Den var af ren mørbrad og hakket i hånden. Sådan. God stil. Den indeholdte mange ingredienser så som kapers, løg, persille purløg, cognac, tabasco-sauce, ketchup, sennep og citronsaft. Tataren var omkranset af spæde salater, chips og toppet med en æggeblomme. Konsistensen var god – mør som smør. Den var præcist krydret. 110 kroner var prisen, og den var alle pengene værd. En helt forrygende god tatar – og det er ikke et fransk brasserie, vi har med at gøre her. Hatten af. Der blev serveret et glas Christian Calvache Tempranillo til. En frisk og ung vin. Et perfekt match til tataren.
En perfekt okse
Oksemørbrad med sprøde gulerødder, knuste kartofler og timiansauce. Kødet var stegt til perfektion. Smukt rødt og mørt. Prisen var 195 kroner. Der var fire slags gulerødder. Sprøde og lækre. Tilberedningen sad også i skabet her. Hertil drak vi Dehesa La Torrecilla. En kraftfuld og fadlagret vin med gode tanniner, som klaskede godt til saucen.
Ost i store mængder
Ostetallerkenen var ikke af den mindste størrelse. En varieret tallerken med 2 gange Manchego (3 og 12 måneder), Danish blue cheese og morbier til 125 kroner. Tre lande var repræsenteret her. Tilbehøret var diverse frugter. Jordbær, oliven, ananas samt mandler. Til at drikke til desserten blev valgt en Don Miguel. Den supplerede ostene fint, men et glas Pedro Ximénez ville nok være en bedre valg.
5-retters menuen
Første servering var consomme med rodfrugter. En kraftig, klar suppe med grøntsager med godt bid. Gulerødder, porre og finthakkede rødløg. Dertil små hjemmebagte brød. En let start på menuen, men med god kraftig smag og vel tilberede grøntsager. Tjeneren fyldte hvidvin i glasset. Cristina Calvache. En let vin med let frugtig smag.
Fasanbryst
Duften af estragonsauce ramte næsen, da ret nummer to blev serveret. Farseret fasanbryst med svampe og spinat på jordskokker, med en velsmagende esatragonsauce pyntet medbrøndkarse. Vi gik uden om skindet, da det var lidt sejt i det. Ellers var kødet mørt og fint krydret. Vi drak en rødvin fra La Purísima til fasanen. Udmærket match.
Kulmule kom før fasanen
Så kom fisken. Vi undrede os over, den kom efter fasanen. Sådan er det hos D’vinos. Køkkenchefen fortalte senere, at det er vinene, der bestemmer rækkefølgen af maden. Interessant. Umiddelbart ville jeg helst have haft fisken først. Fisken var kulmule med græskarpure og rosenkål. Den var desværre for tør. Ikke godt. Vi nævnte det, da tjeneren spurgte til maden. Straks blev vi tilbudt en ny, hvilket vi takkede ja til. God stil. Den anden omgang kulmule var saftig og helt perfekt. Hvidvinen Cantayano 2014 blev serveret til. Frisk, crispy, med duft og smag af blomster og frugt. Super lækker vin.
Rosa svin
Svinekrone med pære, skalotteløg og timiansauce. Kraftig smag og saftig. Kødet var perfekt, fint rosa og saftigt, som svinekrone skal være. En god samstemt ret. I glasset kom der Abés Vendimia Seleccionada. En ikke så tung vin, der passede godt til svinekronen.
Traditionel dessert
Creme catalana er en traditionel katalansk dessert, der kan minde om den franske crème brûlée. Der er dog tilføjet cognac, kanel og lime. Desserten blev flamberet ved bordet. Hyggeligt. En forventet sød dessert med god kant pga. cognacen. Vinen til den søde dessert hed Sweet Melodies. Sød med stort S, men den havde også en svag friskhed i sig.
Tiden går hurtigt her
Stemningen var god, betjeningen snakkesalig og vi var ikke helt klar til at forlade restauranten. Kokken kiggede også forbi bordene for at høre, om gæsterne var tilfredse. Hatten af for det. Vi besluttede os for at blive lidt længere og bestilte en Brandy Torres 10 års og en kop espresso hver. Brandyen blev serveret varm. En spansk tradition. Dejlig afslutning på en gennemført aften.
Egen vinimport
Der er “kun” spanske vine på kortet, og vinene importerer holdet bag D´vinos selv. Man kan købe vinen på glas. Ikke bare de billige, men også de dyre. Respekt og ros for det. Vi fik vinmenuer, og lod dermed tjeneren bestemme, hvad vi skulle drikke. Det klarede han nu meget godt. Det var generelt unge vine, men vi fik en oplevelse, og det var tydeligt, at de på D´vinos har en god viden her. Det var ikke vine, vi kendte i forvejen, hvilket kun gjorde det hele mere spændende. Vi var tilfredse.
Et charmerende mix
Der er hygge, god atmosfære og en naturlig afslappethed på D´vinos. Lokalerne med originale stuklofter, høje paneler og flotte gulve. Gamle originale spanske og franske plakater udsmykker væggene og fyldte vinreoler er med til at skabe stemning. Restauranten er møbleret med gamle, danske designerstole. Der er 36 siddepladser indenfor og mindst lige så mange udenfor. Betjeningen er yderst opmærksom, nærværende og serviceminded. De taler dog kun engelsk, men menukortet er på dansk. Musikken var afdæmpet og passede godt ind.
Vores regning
Vi betalte 1.903 kroner for en 5-retters menu med vinmenu, 4 retter a la carte med vinmenu, to glas Cava til 170 kroner, to Brandy og to espresso til 300 kroner. Det kan gøres billigere, men vi gik all in. Stemningen rev os med, og vi ville teste, hvad køkkenet kunne.
Vurdering
Restaurant D´vinos laver uden tvivl god mad. Der er smag og kraft i retterne. Lidt utraditionelt bestemmer vinene rækkefølgen på serveringerne, ikke maden. Forandring fryder.
Det er engagerede folk, der er på D´vinos. De er serviceminded, smilende og yderst venlige. Skønt med god betjening. De gjorde det godt. Restauranten er meget charmerende og hyggelig. Der er gjort meget ud af stemningen, og den får thumbs up herfra.
At D´vinos er en spansk tapasbar er nok så meget sagt, men deres mad smager godt, og stemningen er helt eminent. Portionerne er pænt store, så vi var godt mætte og var tilfredse, da vi forlod restauranten. D´vinos er bestemt et besøg værd. De fortjener ros. Der er noget coolness over stedet, og du får en oplevelse, som på mange måder er anderledes. Skønt med fornyelse, og at alle ikke ligner hinanden. Tak for det!
D´vinos
Dvinos.dk
Klostertorvet 4
8000 Aarhus C
Telefon: +45 71 99 51 84
Book bord her:
Åbningstider
Mandag til torsdag klokken 11.00 til 23.00
Fredag til lørdag klokken 11.00 til 01.00
[mappress mapid=”719″]