Efter 12 år og 160.000 gæster: MellemRum går i gang med en gennemgribende renovering

Der sker meget i Aarhus for tiden, og Smilets By har for alvor placeret sig som en by fuld af gode restauranter og spisesteder. Der kommer nye til hele tiden, og af og til er der også nogle af de gamle restauranter, som lukker.
Men flere af dem, som har været med i mange år, og som lever deres eget stille og rolige liv med masser af gæster, hører vi ikke så meget til. De er jo etableret, og har opbygget en stor kreds af stamgæster. Men selvom det går godt, så er det ikke ensbetydende med, at man ikke skal forny sig. Det gør restauratørparret, Nanna og Allan Hvid Holm Thallaug, som driver Restaurant MellemRum, og de har lavet en (ny) plan.
MellemRum version 1.0
Når man normalt opgraderer til noget nyt, finder man en ny version. I MellemRums tilfælde burde det så være version 2.0. Men det er det ikke. For da MellemRum startede for 12 år siden, var indretningen et tilfælde, og der lå ikke de store tanker bag indretningen og valg af borde, stole, bestik, baren og så videre, vi brugte hvad der var i den restaurant vi overtog og lagde alle vores kræfter i maden og vinen, siger Allan.
Planen var god mad på tallerkenen og dejligt vin i glasset, og det er stadig planen og det skal det blive ved med at være tilføjer Nanna. Men uanset det, så må det være den første version af Restaurant MellemRum der har skabt stedet, selvom meget dengang ikke var gennemtænkt. Erfaringen har gjort, at det denne gang er et velovervejet projekt, folkene på MellemRum går i gang med, selvom fokus skal forblive det samme.
160.000 gæster på 12 år
Restaurant MellemRum på Fredens Torv står over for en større renovering. Efter 12 år med 160.000 gæster er det på tide, at der skal ske noget. Det er et højt tal, og restauratørparret virker også stolte over det. Det kan de også med rette være. Med det tal, så er der ikke noget at sige til, at tingene er lidt slidte. Ikke bare småslidte, men meget af inventaret er slidt helt ned, fortæller Allan Hvid Holm Thallaug.
Er det nu også nødvendigt?
På spørgsmålet om, hvorfor MellemRum skal have en gennemgribende renovering, svarer Allan Hvid Holm Thallaug; “Der er en vanvittig udvikling i restaurationsbranchen for tiden, og Aarhus rykker jo som aldrig før. Det gør, at vi halvgamle eller helgamle restauranter også skal forny os”. Det medgiver han, at man kan gøre på mange måder. Restauratørparret har valgt, at fornyelsen skal være det fysiske set-up med samme stemning som MellemRum altid har haft.
Lukker fra lørdag den 13. juli – åbner den 30. juli
Renoveringen er omfattende, og derfor er der lukket i 14 dage. Bardisken inden for døren bliver revet ned, og der bliver opbygget en ny. Den hyggelige og helt nede på jorden stemning bliver der stadigvæk. Det visuelle udtryk er helt nyt. Det eneste, som bliver stående, er kunstneren, Ulrik Witts, borde, der får lov at blive. De gamle borde, som er malet af forskellige kunstmalere, bliver brugt som malerier på væggene.
Pas på bordet her, med mindre du gerne vil giftes
Hvis din kæreste booker bord, og bordet er nummer 25, så kan der være en bagtanke. Det er her, hvor mændene frier til deres udkårne. Det fortsætter det med at være. Der bliver færre pladser, da de nye borde bliver lidt større. Det bliver nordiske designede møbler, som vi kommer til at se.
Maden bliver samme stil
Det er nærliggende at spørge, om der kommer til at ske noget med maden, når det meste andet nu bliver lavet om. Men det gør der ikke, forsikrer Allan Hvid Holm Thallaug mig. “Vi har jo tilfredse gæster, som kan lide den mad og den stil, vi har, og jeg ser ikke nogen grund til at lave de store ændringer der. Om det kommer til at ske ud i fremtiden, kan jeg jo ikke garantere, men jeg synes, vi holder det stabile niveau, vi gerne vil, siger restauratøren.
Restaurant MellemRum
Fredens Torv 2
8000 Aarhus C
info@restaurantmellemrum.dk
+45 86 17 18 38
Hjemmeside