Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter 2 år: Søstrene Grene-butik genåbner med stort åbningsevent

Af Freja Dumont
Arkivfoto.
Arkivfoto.

For 50 år siden skulle man igennem passagen ved Søndergade 11-13 i Aarhus, og op på førstesalen for at besøge Danmarks første og eneste Søstrene Grene.

Butikkens grundlæggere, ægteparret Knud Cresten Vaupell Olsen og Inger Grene, vidste, at for at lokke kunder til en butik med en så besværlig placering skulle butikken være noget helt unikt.

Således blev Søstrene Grenes Økonomimarked skabt med sin særegne storytelling om Anna og Clara, de to søstre som guider kunderne gennem butikken med små citater og vidunderlige oplevelser i fokus.

Selve adressen Søndergade 11-13 har dermed været central for det ikoniske butikskoncept helt fra begyndelsen, og fredag den 8. september kl. 9.59 genåbner den originale butik efter at have gennemgået den største renovering nogensinde.

Når butikken genåbner bliver det med et stort genåbningsevent med festlige indslag i løbet af dagen blandt andet akkompagneret af klassisk musik samt goodiebags til de første 173 kunder.

I tillæg til dette åbner butikken også med Søstrene Grenes 50-års jubilæumskollektion: A World to Explore. 

En helt særlig pause fra hverdagen

Ud over butikkens historie, som den originale Søstrene Grene, så vil netop denne butik også byde på helt nye oplevelser til Søstrene Grenes kunder.

Butikken kommer til at have område dedikeret til kreativ udfoldelse, hvor kunder skal kunne fordybe sig i et kreativt projekt. Medejer og kreativ direktør, Cresten Grene fortæller:

”Vi vil gerne give vores kunder mulighed for at sætte sig ned og nyde et vidunderligt, kreativt og hyggeligt øjeblik. Vores koncept har altid fokuseret på at tilbyde et afbræk fra en travl hverdag, og det vil denne butik i endnu højere grad kunne facilitere.”

Derudover kommer butikken til at byde på et oplevelsesrum som den allerførste Søstrene Grene-butik i verden. Cresten Grene kan ikke afsløre for meget om dette rum, men tanken bag er at give kunderne en ekstraordinær oplevelse.

”Med denne butik har vi en intention om, at kunderne skal kunne opleve noget anderledes, noget uventet og noget spændende,” siger han.

Med historien for øje

Under renoveringen, som har stået på siden september 2021, har man, da bygningen skulle stabiliseres, opdaget det oprindelige terrazzogulv fra 1896.

Gulvet er nu blevet fritlagt og belagt med glas, og det er det første, der møder kunden, når de træder ind i den nye butik.

”Vi har forsøgt at renovere bygningen med dens historie for øje, og inkorporeret nogle detaljer, som fortæller både husets og Søstrene Grenes historie. Vi har blandt andet bevaret kakler fra Jarles Konditori, som var i bygningen fra 1942 til 1978,” fortæller Cresten Grene.

Der er ydermere blevet tilføjet et baghus, så butikken nu er i et plan, frem for to, for at gøre butikken både bredere og længere og for at give en bedre helhedsoplevelse. Butikkens samlede areal er lidt over 443 m2 + lager.

Del artikel

Andre læser også