Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter 50 år: Ikonisk spillested risikerer at lukke

Af Freja Dumont
Foto: Fatter Eskil
Foto: Fatter Eskil

Midt i den gamle restaurationsgade Skolegade ligger det traditionsrige spillested Fatter Eskil – eller bare Fatter.

I over 50 år har spillestedet budt på masser af livemusik og ugentlige jamsessions, og i 30 af årene har det været May-Britt Mølgaard Hansen og søsteren Rikke Hansen, som har forpagtet og drevet Fatte Eskil.

I slutningen af maj meddelte de to kvinder så, at de stopper ved udgangen af juni – og det er dermed nu uvist, hvordan spillestedets fremtid ser ud.

Stedets ejer, Tina Jørgensen, ved nemlig endnu ikke, hvad fremtiden byder for Fatter Eskil efter den 1. august.

Hun fortæller i et skriftligt svar til MigogAarhus, at hun er ved at sælge ejendommen, og at hun ikke kan sige mere om situationen på nuværende tidspunkt.

Takker af med en sidste jam

På søndag den 30. juni takker May-Britt Mølgaard Hansen og Rikke Hansen af med den allersidste jam på Fatter Eskil, og det sker med en stor afskedsfest.

“Da vi efter snart 30 år på posten som storleverandør af livemusik til det aarhusianske folk har valgt at takke af, inviterer vi til en allersidste jam på den gode, gamle Fatter.

Vi håber at se en masse dejlige storforbrugere af livemusik til en sidste dans, en sidste fadøl, en sidste menta, en sidste sang. Og en sidste grillpølse i gårdhaven.

Det bliver et stærkt Fatter Eskil All Stars hold, der styrer dagens jam, og der vil som altid være mulighed for at spille/synge med.

Tak for et halvt liv med de mest fantastiske oplevelser, tak for muligheden, tak for musikken, Aarhus,” skriver Fatter Eskil på deres hjemmeside.

50 års jubilæum som spillested

Fatter Eskil åbnede i 1973, hvor Eskil Holten, cand. jur., musiker og restauratør åbnede restauration i den gamle bygning fra 1700-tallet, hvor der hidtil havde været drevet en højt estimeret træskohandel.

Med tiden udviklede Fatter Eskil sig til et af byens mest besøgte spillesteder, og det fik blandt andet ry for at være en højborg for blues i Aarhus.

I dag ejes stedet af Tina Jørgensen, men har, indtil nu, været forpagtet og drevet af de to søstre May-Britt og Rikke Hansen.

Fatter Eskil fejrede i 2023 50 års jubilæum som spillested.

Del artikel

Andre læser også