Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter charter-kollaps: Spies flyver igen

Danmarks største rejseselskab, Spies, har tirsdag genoptaget rejserne efter den dramatiske konkursbegæring natten til mandag mod det britiske moderselskab, Thomas Cook Group.

 

Mandag måtte al flyvning med Thomas Cook indstilles, og hundredetusindvis af gæster var strandet på rejsegigantens mange destinationer rundt omkring i verden.

 

Hovedparten af Spies’ gæster flyver med Thomas Cook Airlines Scandinavia.

 

Strandede gæster skal hentes hjem

“Vi beklager meget, at så mange af vores gæster er blevet påvirket af dette, og vi vil gøre vores bedste for at få vores strandede gæster hjem hurtigst muligt,” oplyste Spies tirsdag formiddag.

 

Flyvninger er genoptaget som planlagt tirsdag, og berørte kunder vil blive kontaktet via sms, oplyser Spies.

 

Spies måtte stoppe salget

Mandag formiddag måtte Spies stoppe for salget af rejser, indtil der var fundet en løsning.

 

Mandag var flere end en halv million turister strandet på deres ferie. Blandt dem var 1.400 Spies-kunder, som skal have alternativ transport hjem.

 

Mangler 1,4 milliarder kroner

Det var et akut problem med at finde ca. 1,4 milliard kroner, der betød, at intense forhandlinger mellem Thomas Cook og myndighederne fandt sted hele søndag.

 

Natten til mandag kom så meldingen fra de britiske myndigheder, Civil Aviation Authority (CAA): Thomas Cook er kollapset.

 

Søndagens forhandlinger handlede bl.a. om at finde et godt tidspunkt til at erklære en konkurs – nemlig et tidspunkt, hvor man havde sørget for at hente så mange som muligt af de strandede kunder hjem, inden selskabet måtte lukke.

 

Thomas Cook har i længere tid forsøgt at skaffe ny kapital, bl.a. hos kinesiske Fosun Tourism, men hullet i kassen på 1,4 milliard kroner fik en mulig aftale til at falde på gulvet.

 

Spies er en god forretning

Spies er en del af Thomas Cooks nordiske forretning og har i flere år givet overskud. Det danske rejseselskab, som Simon Spies åbnede i 1956, bliver muligvis videresolgt for at skaffe penge til konkursboets kreditorer.

 

Simon Spies giftede sig i 1983 med den dengang 20-årige Janni Brodersen, som overtog hele imperiet, da hendes mand døde året efter. I 1996 solgte hun Spies til det, der nu hedder Thomas Cook Group.