Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter en forrygende modtagelse:  Det Glade Vanvid udvider deres brunch/lunch til både lørdag og søndag 

Af Jan L. Pedersen
rhdr
rhdr

De to brødre på havnen i Aarhus, som adlyder efternavnet, Koch, udvider deres brunch efter den har kørt i seks uger. Indtil den her weekend har det kun været lørdag, at brunchen har kørt. Men nu udvider de til både lørdag og søndag. Grunden er, at efterspørgslen har været mere end almindelig stor, og der har mere eller mindre været fuldt hus, fra første dag.

 

Brunch her er mere lig med en tidlig frokost 

Nu er ordet brunch, jo ikke dansk. Ordet er engelsk, og er en sammentrækning af ordene breakfast (morgenmad) og lunch (frokost). Efterhånden er ordet lidt slidt og kan dække over hvad som helst. Derfor er det en god idé lige at undersøge, hvad en brunch består af, inden du bestiller bord. Det kan i hvert fald være afgørende for, hvordan oplevelsen ender. 

 

Fast pris inklusiv det du drikker 

Idéen er, du betaler 395 kroner inklusiv det hele. ( Børn under 8 år, 225 kroner) Du kan spise og drikke alt det, du har lyst til. Som noget nyt er der også fri Cava med i prisen. At alt er hjemmelavet er ikke noget, man bør fremhæve, for det er en selvfølge hos Det Glade Vanvid, og det er ligemeget, om det er den sønderjyske øllebrød, jordskokkesuppen, tarteletterne med høns i asparges, rabarberkagen eller den friskpressede grøntsagsjuice. De 35 til 40 oste, som altid er på ostebordet, er selvsagt ikke hjemmelavede, men kommer fra Frankrig, England, Spanien, Italien og Danmark. 

 

Både tallerken-serveringer og tag selv 

Som praktisk oplysning kan det måske være en god idé at vide, at det ikke ”kun” er et buffet-helvede, med tacklinger ved bordet. Heller ikke rodede fade, hvor folk har grattet rundt for at fiske efter lige den champignon, som så speciel indbydende ud. Derfor bliver nogle af retterne serveret ved bordene, og en stor del linet op som portionsanretninger i små skåle. 

 

Samværet er i højsædet

Det Glade Vanvid, kalder det brunch, men efter selvsyn er det mere en tidlig frokost, end det er en sen morgenmad. Men det starter klokken 11.00. Der har de fleste jo været i gang nogle timer. Jeg ser det nok mere som en moderne søndagsfrokost af den slags, man havde med familien og vennerne før i tiden, inden der gik stress og personlig realisering i den. Idéen med weekendmåltiderne hos Det Glade Vanvid er, at man sidder sammen og er til stede. Det er samværet, der er i højsædet, og man skal ikke tænke på andet. Mad og drikke er der styr på, og der er et udvalg, som kan tilfredsstille stort set alle. 

 

PS: Der er gratis parkering lige udenfor restauranten. 

 

Book bord her:

 

Det Glade Vanvid

Pakkerivej 2
8000 Aarhus C
Mail: kontakt@detgladevanvid.dk
Telefon: +45 86 18 64 00
Hjemmeside
Instagram

Udsigten fra Restaurant Koch ved den gamle havn - Aarhus Update

 

 

Del artikel

Andre læser også