Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter pludselig lukning: Legendarisk Aarhus-bageri håber at genåbne

Af Jonathan Sten Drivsholm
Croissant fra Briancon.
Croissant fra Briancon.

Forrige mandag var foreløbigt sidste chance for at købe croissanter hos byens legendariske champagnebager.

Briançons ejere meldte i sidste uge ud, at bageriet på Åboulevarden er taget under konkursbehandling, og dermed har måttet lukke.

Hvis vi får lov til at åbne igen, så skal vi dælme nok vise, at vi kan drive bageriet videre

Karina Trosborg, stifter af Briançon

Men nu er der håb forude.

Til Finans fortæller Karina Trosborg, der sammen med sin bror Kenneth stiftede Briançon for godt 17 år siden, at de har talt med mulige investorer og håber på igen at kunne forsyne aarhusianerne med bagværk. Men at intet er endeligt endnu.

“Vi vil rigtig gerne åbne igen. Hverken min bror eller jeg er parate til at slippe det, vi har bygget op. Hvis vi får lov til at åbne igen, så skal vi dælme nok vise, at vi kan drive bageriet videre,” siger Karina Trosborg til mediet.

Flere årsager til lukning

Årsagerne til Briançons pludselige lukning er mange og tæller bl.a. de stigende energi- og råvarepriser samt en større renovering af bageriet, som Fødevarestyrelsen har krævet.

Briançon er kendt vidt og bredt i Aarhus som ‘champagnebageren’, der siden 2006 har været at finde på Åboulevarden, hvor bageriets hylder har bugnet med bl.a. brød, croissanter og champagneflasker. 

Særligt stedets croissanter har ry for at være nogle af byens bedste – vi var senest forbi for at smage Briançons ‘Aarhus-croissant’ i maj.

Lad os håbe, vi ikke har set det sidste til byens legendariske champagnebager.

Del artikel


Mest læste historier i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien