Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter stor protest: Kendt natklub i Aarhus overlever spareplaner

Af Freja Dumont

Aarhus Kommune fremlagde tidligere på året et spareforslag, der bl.a. indebar, at den såkaldte C-bygning på Brobjergskolen skulle rives ned, så der kunne blive plads og økonomi til at etablere et børnekulturelt produktioncenter.

Natklubben HeadQuarters ville i dette tilfælde blive hjemløs. Det vakte dog så stor modstand blandt aarhusianerne, at flere end 500 protester strømmede ind på et døgn, efter en opfordring fra HeadQuarters til at skrive høringssvar om stedets lukning.

HeadQuarters kan ånde lettet op

I dag har Aarhus Byråd indgået en aftale om besparelser i Budget 2023-2026 – og det viser sig, at høringssvarene har givet pote.

For HeadQuarters meddeler i dag, at de forbliver på deres nuværende adresse på Brobjergskolen. På deres Facebook skriver de bl.a.:

“JUHUUUU! Kommunen har hørt os… og særligt jer!!

Omend det ikke fremgår så tydeligt af aftaleteksten, der er fremlagt på Aarhus Kommunes hjemmeside, har vi ladet os fortælle af valide kilder, at alle jeres fantastiske høringssvar har fyldt en væsentlig del rundt om forhandlingsbordet i byrådet.

I aftalebrevet står der:

”Forligsparterne noterer sig tidligere beslutninger i budget 2021 om udvikling af Brobjerg Skolen. I forlængelse heraf ønsker forligsparterne en løsning for Bora Boras fremtidige placering.

For nu betyder det, at HeadQuarters BLIVER BOENDE på Brobjergskolen.”

Del artikel

Andre læser også