Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Egil´s Café melder klar til start – åbner den 28. maj

Af anders@sommersangdigital.dk

Hen over vinteren har den diskrete funkisbygning ved siden af Molskroen fået den store overhaling, og lige om lidt får Femmøller et nyt hæng-ud-sted: Egil´s Café slår dørene op efter måneders forberedelser og mange nysgerrige blikke på bygningen, der en gang husede Femmøller Bageri. Lørdag den 28. maj slår Egil´s Café dørene op.

 

Egil´s Café er opkaldt efter arkitekten Egil Fischer, som grundlagde Femmøller Strand og tænkte de smukke omgivelser ind i en overordnet plan for bebyggelsen. Han planlagde byens gader og mange af de huse, som findes i Femmøller Strand er tegnet af Egil Fischer. Det er værd at hylde og minde gæster i vores område om.

 

Mols Kafferisteri

Det er Kari Baklund og Morten Engstrøm, der står bag Egil’s Café. Parret har siden 2010 handlet med kaffe og drevet Mols Kafferisteri siden 2014. Vi er så småt ved at vokse ud af vores nuværende rammer, og har brug for mere plads. Da huset i Femmøller kom til salg, så kunne vi straks se nogle muligheder i det. Vi er f.eks. utrolig glade for, at vores kaffelager nu er flyttet ”hjem”. Det har vi ellers haft liggende på et lagerhotel i Herning, fortæller Morten Engstrøm og fortsætter, planen er, at kafferisteri og pakkeriet skal flytte til Femmøller om et års tid eller to. Det bliver fedt at få mere plads.

Egil´s Café

Et sted for alle

Egil´s Café er en videreudvikling af de erfaringer, som Morten Engstrøm og Kari Baklund har gjort sig i forbindelse med driften af kaffebaren i Mols Kafferisteri. I Femmøller lægger vi op til, at man kan komme og hænge ud. Når vi har fri, så kan vi selv godt li´ at finde et lille hyggeligt sted, hvor vi kan drikke en kop kaffe eller dele en flaske vin og få lidt fingermad, og så ellers bare nyde det og få snakket lidt sammen. Det er sådan et sted vi gerne vil skabe med Egil´s Cafe. Et sted, hvor man får sig en kop kaffe og lidt sødt i løbet af dagen, men også kan komme sidst på dagen og nyde en øl eller et godt glas vin og lidt snack før eller efter aftensmaden, fortæller Kari Baklund.

Egil´s Café i Femmøller

 

Om Egil´s Café

  • Egil´s Cafe ligger centralt i Femmøller og bare et stenkast fra stranden. Her er der mulighed for at slå sig ned og nyde en kop kaffe, en specialøl eller et godt glas vin. Her er tempoet sat ned og kvaliteten i højsæde. Til “den lille sult” serveres en snack-tallerken, som fås i en sød og en salt udgave og anden uhøjtidelig fingermad.

 

  • Cafeen er indrettet med original kunst. Servicen er hånddrejet keramik med dekorationer af kunstneren Birgit Krogh, som også står bag flere af de smukke borde i cafeen. Kari Baklund og Morten Engstrøm, som står bag Egil´Cafe og Mols Kafferisteri er sikre på, at originalt håndværk og kunst kan mærkes: Man bliver opløftet af det!

 

  • På kortet finder man bl.a. kaffe fra Mols Kafferisteri, gode teer, økologiske saft og sodavand, øl & sodavand fra Ebeltoft gårdbryggeri, special-øl fra nær og fjerne, gode vine, hjemmebagte kager, snacktallerkner & rugbrødssandwich.

 

  • Det er muligt at købe mad og drikke “to-go”, hvis man gerne vil have forplejning med på stranden: Men kun hvis man højt og helligt lover at smide madpapir og papkrus i skraldespanden!

 

Egil´s Cafe

Hovedgaden 14
Femmøller Strand
8400 Ebeltoft
Website

 

Åbningstider

Frem til sommerferien: lørdage 10.00-22.00 & søndage 10.00-16.00
Fra uge 26: Alle dage kl. 10.00 – 22.00 Undtagen søndag kl. 10.00-16.00

1090x200

Del artikel

Andre læser også