Eksklusivt på Ferdinand: Smag på udsøgte vine
Der er lagt op til en eksklusiv kulinarisk aften, når Restaurant Ferdinand inviterer til Winemaker’s Dinner torsdag den 14. maj.
Her vil Ferdinand i samarbejde med Erik Sørensen Vin servere intet mindre end otte vine fra den anerkendte franske producent Pierre Amadieu fra Gigondas i Rhône-dalen.
Siden 1800-tallet har Amadieu-familien dyrket vin i og omkring den lille bjerglandsby nord for Châteuneuf de Pape.
På aftenen er det Pierre Amadieus søn, Henri-Claude Amadieu, der forestår prøvesmagningen på Restaurant Ferdinand. Til daglig står han for salget fra familiens produktion i Gigondas.
Foruden hele otte vine serverer Ferdinand snacks og en fire retters menu. Men vinene er selvfølgelig i centrum, og på programmet står:
- Côtes du Rhône Blanc “Roulepierre” 2019
- Gigondas “Romane Machotte” Rosé 2019
- Grand Romane Côtes du Rhône Blanc 2019 Terroir d’Exception
- Vacqucyras “La Grangelière” 2018
- Gigondas “Romane Machotte” 2017
- Gigondas “Grand Romane” 2017 Vicilles Vignes
- Gigondas “Grand Romane” 2009 Vicilles Vignes – Magnum
- Châteuneuf du Pape “La Paillouse” Blanc 2019
Ifølge Erik Sørensen Vin har de fine dråber fra Rhôhne en finesse og elegance, der balancerer fint med vinenes kraft. Amadieu-vinene fra Gigondas scorer da også generelt højt i anerkendte prøvesmagninger foretaget af bl.a. Wine Spectator, Jeb Dunnuck og vinguruen Robert Parker.
Restaurant Ferdinand er til gengæld godt med på den kulinariske front. Aarhus Update har tidligere omtalt stedet som “en af byens bedste restauranter”, der serverer stilsikker mad fra øverste hylde med en god og tilstedeværende betjening, der ved, hvad de taler om.
Winemaker’s Dinner
Torsdag den 14. maj kl. 18.30
Pris: 795 kroner
Tilmelding: ebbe@hotelferdinand.dk
Hotel og Restaurant Ferdinand
Åboulevarden 28
8000 Aarhus C