ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ekstraordinær dispensation: Givskud Zoo genåbner tirsdag

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: PR.
Foto: PR.

Cirka en times kørsel fra Aarhus ligger Givskud Zoo – Zootopia, hvor du kan tage på safari blandt løver, giraffer og flodheste.

Efter nogle dages uvished og tvangslukning har Givskud Zoo – Zootopia nu fået ekstraordinær dispensation fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det betyder, at parken genåbner i dag tirsdag den 8. juni 2021 kl. 10.00. Det skriver Givskud Zoo i en pressemeddelelse.

Det var en glad direktør Richard Østerballe, der modtog beskeden om genåbningen:

”Det er vi virkelig glade for. En tvungen nedlukning er utrolig dyr for os, så det er en kæmpe lettelse, at det kun blev til fire uventede lukkedage,” udtaler direktøren i pressemeddelelsen.

Lukket pga. smitte i sognet

Givskud Zoo – Zootopia blev pålagt tvangslukning torsdag den 3. juni 2021, fordi smittetallene i Givskud sogn var for høje.

På vegne af parken søgte Vejle Kommune om dispensation fra tvangslukningen, fordi man ikke mente, at en åben park ville kunne bidrage til yderligere smitte, da parken er meget stor, og gæster i forvejen skal vise coronapas.

Den anmodning blev afvist fredag, men kommunen forsøgte igen med en anmodning. Og denne blev så imødekommet mandag eftermiddag.

Da parken blev lukket, var der 21 smittede i sognet, hvor grænseværdien er 20. Det tal er nu nede på 16 smittede.

”Det er jo gået den rigtige vej hurtigt, og så giver det ingen mening af holde en stor virksomhed lukket, når smitten er på retur. I forbindelse med ansøgningen om dispensation foreslog vi også flere foranstaltninger for at genåbne, og det bliver nu indført,” forklarer Richard Østerballe.

Først og fremmest skal alle medarbejdere nu testes hver dag, når de møder på job.

Vejle Kommune sender en mobil testenhed, som er ved parken hver morgen resten af ugen.

Samtidig lukkes der af for indendørs dyreanlæg og enkelte udstillinger, indtil sognet genåbner. Forhåbentlig på søndag.

Del artikel