Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En gratis kulturbegivenhed: Den store gadefernisering og fest i Jægergårdsgade

Af Jan L. Pedersen

Gadefernisering i Jægergaardsgade lørdag den 31. august fra klokken 10.00 til sent. I Aarhus Festuges ånd vil der foregå en stor gadefernisering i Jægergårdsgade og her kan du få kultur i alle genrer.

 

En gratis kulturbegivenhed

På dagen åbner der diverse kunstneriske udstillinger i mange af gadeforeningens butikker, caféer og restauranter. Samtidig med gadeferniseringen vil der i gaden foregå små ”happenings” af forskellig kulturel og kunstnerisk art.

 

Gennem forskellige udstillinger af gadens egne kunsthåndværkere og lokale aarhuskunstnere, bygger de bro mellem butikkerne og det kunstneriske miljø, der er i Aarhus. Samtidig vil gadeferniseringen forsøge at binde byen bedre sammen i Festugen, ved at skabe en bro mellem Frederiksbjerg og resten af Festugen, med et ønske om at få folk på Frederiksbjerg til at engagere sig kulturelt i Festugen.

 

Gadeforeningsbutikkerne, caféerne og restauranterne danner en ferniseringsrute gennem gaden. Der er altid godt med forplejning på ruten, der byder på samarbejde på tværs af de handelsdrivende, og på tværs af de forskellige kunstnere.

 

 

Her har vi oplistet nogle af de mange aktiviteter, som foregår i gaden:

 

Fleabies, 2A, kld:

Rikke, der står bag det lille designfirma Sjö P, kigger forbi Fleabies. Her vil hun sidde og nørkle med hendes fine vægkunst og design i genanvendt bomuld – med inspiration fra de skandinaviske linjer og varmen fra boheme.

 

Grün, nr. 46 :

Grün-Grums-Grüne planter og blomsterkunst med Marianne Nielsen.

 

Maiken Berle, Fine Jewellery, nr 79, kld:

Hos Maiken Berle, Fine Jewellery kan du se ringe skabt i samarbejde med keramiker, Dorte Kristoffersen. Dorte og Maiken arbejder med mødet mellem porcelæn og guld og har skabt nogle unikke ringe, som kan ses og købes i Maikens værksted i nr 79 kælderen. Dorte har værksted hos Formuleret, Jægergårdsgade 78.

 

Din Vinbar, Nr 21 A:

Udstilling af malerier af Susan Ogstrup. Og bridging mellem Pizzaria Propria ,hvor vi blandt andet serverer pizza i Din Vinbar.

 

Æblet og Gåsen nr. 83:

Søren Vejby Lindquist kommer forbi og viser nogle af sine malerier.

 

Marianne Røgild Nr. 55:

Joanna Jensen kommer forbi og viser hendes tegne proces og  grafiske værker.Keramikværkstedet laver bridging med Bülows Kaffebar.Vi laver cafe foran butikken, Bülows Kaffebar servere kage og kaffe på service fra butikken.

 

House of Ink, nr 50:

Bridging med Street coffee. En af vores tatovører laver tatoveringer hos Street Coffee. Vi laver kaffe flash (små kaffe relaterede designs) og andre små designs med bl.a. bridging tema, som kan blive tatoveret hos Street Coffee. Street coffee opstiller deres kaffe tuk-tuk foran vores butik og sælger kaffe derfra.

Den lokale kunstner Katrine Glenhammer, som også arbejder hos Street Coffee, har udstilling hos os. Derudover udstiller tatovørerne også enkelte værker. Der vil også være tilbud på gavekort og andre produkter.

 

Forlæns&Baglæns:

Livemusik på en “bro” ml. os og vinbaren. Ca kl 13-15

 

Mikkeller Bar & Shop:

Tap Take Over fra Northern Monk, bryggeri fra Leeds, UK.

 

Hirsch Jewellery:

Hirsch præsenterer 2 lokale samarbejdspartner og kunstnere : Designerduoen  Ehlers&Visby som laver unikt design af luxus genbrugsmaterialer feks interiør i butikken og den ligeledes lokale Fotokunstner Gisli Dua som udstiller med billedserien “If I was a flying Rabbit” Hvis vejret tillader det, vil der være et lille arbejdende værksted foran butikken. Der bliver desuden mulighed for at opleve unikt smykkedesign, feks med eksklusive rå diamanter.

 

Butik 1000 Ting: 

Kom og lav øreringe eller bind en flot blomster buket

 

Pizza Propria, Jægergårdsgade 7

Udstilling af kunst.

 

Du kan også besøge disse butikker og restauranter til Gadeferniseringen:

 

Restaurant Ombord: Jægergårdsgade 71

Juliette: Jægergårdsgade 54

Gorm’s pizza: Jægergårdsgade 6

Hartvigs Vinbar: Jægergårdsgade 2A, 1. sal

SuperBrugsen: Jægergårdsgade 9

GO Sko og Accessories: Jægergårdsgade 42

Strikkepinden og den lille Zebra: Jægergårdsgade 44

Pedersens bar: Jægergårdsgade 83

Prezzemolo: Jægergårdsgade 85

Klassisk 65: Jægergaardsgade 65

Cafe Aaland: Jægergaardsgade 9

Pubben: Jægergaardsgade  62

Haarfein-økologisk frisør: Jægergårdsgade 41

 

 

 

Del artikel

Andre læser også