Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En hvid og våd jul: Tivoli Friheden lyser op

Af Søren Holm-Hansen

Selv ikke vedvarende regn kunne spolere en smuk og stemningsfuld åbning af årets julemarked i Tivoli Friheden i weekenden.

 

Trods silende regn stimlede gæsterne sammen foran indgangen allerede fra åbningstidspunktet kl. 13, og de mest standhaftige holdt ud eftermiddagen igennem, imens de ventede på tusmørket og den fulde oplevelse af de 300.000 lys, som Tivoli Friheden har installeret i år.

 

Alt er klædt i lys

Det begynder allerede i køen ved billetlugerne, hvorfra der er udsigt til et smukt oplyst pariserhjul, Sky Tower klædt som blinkende juletræ, og den nye forlystelse, tårnet Hjertekig.

En hvid og våd jul: Tivoli Friheden lyser op

Og det fortsætter lige inden for portene, hvor gæsterne mødes af en regulær tunnel af lys, der fører ind i den gamle park.

En hvid og våd jul: Tivoli Friheden lyser op

“Det handler om lysene, om boderne, og om at skabe ægte julestemning,” sagde marketingchef Morten Palm Andersen tidligere på ugen til Aarhus Update.

 

Årets trækplaster

Årets store trækplaster er “Svanesøen”; en kunstfærdig og kæmpestor kinesisk installation på og omkring Frihedens sø, hvor man til daglig kan trampe pedaler i de små svanebåde. 

En hvid og våd jul: Tivoli Friheden lyser op

Op til jul er i stedet placeret en enorm, lysende svane og en elegant balletdanser midt i søen, hvor de mange farverige installationer for alvor kommer til deres ret, når mørket begynder at falde på, og tonerne fra Tjajkovskis “Svanesøen” strømmer ud af højttalerne.

En hvid og våd jul: Tivoli Friheden lyser op

 

Masser af boder

Det gælder naturligvis alle de mange lys – de gør sig bedst i mørke – og imens man venter på dét, kan man gå på opdagelse i området ved Friluftsscenen. Her har Tivoli Friheden i samarbejde med Aarhus Mad & Marked opstillet flere end 40 forskellige boder – overdækkede af hensyn til sæsonens lunefulde vejr – og byder på alt fra gløgg, æbleskiver og vafler til sandwiches, andeburgere og brændte mandler.

En hvid og våd jul: Tivoli Friheden lyser op

Vores tur rundt i Friheden fortsatte til søen i den modsatte ende af parken, hvor man kan tage en tur i de små, elektriske sejlbåde. Også her er der gang i lysfesten, blandt andet i form af en gigantisk julekugle placeret midt i søen.

 

Vejret udfordrer

Det danske vejr kan være en udfordring, særligt for udendørs-attraktioner, og særligt på denne tid af året. Man var heldig i dagene omkring Halloween, men i denne weekend kom Friheden uheldigt fra start med en ualmindeligt våd åbningsdag, der også var hård ved en del af udsmykningen, nemlig den kunstige sne, som er spredt ud over parken.

 

Derfor kan det da også undre, at den ellers veludstyrede souvenirbutik ved indgangen ikke sælger en eneste paraply. 

En hvid og våd jul: Tivoli Friheden lyser op

Løsningen blev i stedet at indkøbe nogle interimistiske og temmeligt upraktiske regnslag, som sælges for 20 kroner. Men regnslagene tog dog det værste og tillod os at blive et par timer længere uden helt at drukne.

 

Børnene var glade

Vores medbragte børn lod imidlertid regn være regn og sjaskede rundt gennem vandpytterne fra den ene forlystelse til den anden, imens de voksne søgte ly og læ på flere af Frihedens spisesteder.

 

Baseret på indtrykket af tilstrømningen på årets første juledag kan man blive en anelse bekymret for, om Tivoli Friheden når ambitionen om 130.000 gæster frem til den sidste åbningsdag den 30. december. Men allerede søndag gik det fremad, da regnen holdt sig væk.

 

Tilbage står indtrykket af, at den ambitiøse og stemningsfulde satsning på juleåbent kun kan imponere de fleste – imens man eventuelt nynner en let omskrevet juleklassiker:

 

“Let it rain, let it rain, let it rain”.

 

 

Den 16., 17., 23., 24. og 30. november fra kl. 13 – samt den 1., 6.-8, 13.-15., 17.-23. og 27.-30. december

De skiftende åbningstider fremgår af www.friheden.dk/åbningstider

 

Entré: 140 kroner (alle under 90 cm kommer gratis ind)

Turbånd: 70 kroner (giver ubegrænset adgang i hele perioden; skal indløses sammen med entré)

 

Mulighed for at købe eller forny sæsonkort med rabat.

 

En hvid og våd jul: Tivoli Friheden lyser op

 

Jul i Friheden

Tivoli Friheden
Skovbrynet 5
8000 Aarhus C
www.friheden.dk

 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også