ANNONCE
Årets LEGO-udstilling er klar i Sallings vinduer
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En hyggelig tradition: Årets LEGO-udstilling er klar i Salling

Af Line Ingwar Karlsen

Det er et must hver jul i Aarhus. At slentre ned gennem Strøget i julelysets skær og selvfølgelig gå forbi Salling og kigge på deres altid hyggelige LEGO-udstilling i vinduerne.

Her kan du se intet mindre end Smilets by bygget i LEGO. Her er flere ikoniske bygninger, og detaljegraden er høj.

Forbipasserende kan stå længe og kigge i vinduerne og hele tiden få øje på nye detaljer. Og udstillingen er populær. Der stopper hele tiden nye mennesker og kigger, mens vi er forbi.

En hyggelig tradition: Årets LEGO-udstilling er klar i Salling

10 LEGO-entusiaster står bag

Bag den tilbagevendende LEGO-udstilling står en gruppe på 10 LEGO-fans. Hvert år bygger de juleudstillingen til Sallings vinduer, og det har de nu gjort i syv år.

Udstillingen er vokset over de seneste par år, hvor der grundet ombygning i Salling er blevet endnu mere plads i vinduet til den ikoniske udstilling.

Gruppen består af LEGO-entusiaster med forskellige interesser, og derfor forsøger de også at dække bredt med mange facetter af LEGO-verdenen – der er eksempelvis kørende tog, store nøjagtige modeller af bygninger og en borg.

En hyggelig tradition: Årets LEGO-udstilling er klar i Salling

Under byen er der flere huler med forskellige temaer som Friends, Disney, Harry Potter og Duplo, som de mindste kan fordybe sig i at undersøge.

Forarbejdet til opbygningen af udstillingen starter allerede i februar hvor gruppen sammen med Salling går i gang med at finde ud af, hvad årets udstilling skal indeholde.

Herefter skal idéerne føres ud i virkeligheden, og de forskellige byggeopgaver bliver fordelt mellem gruppens medlemmer. Udstillingsområdet bliver nøje inddelt i mindre områder, hvor der er en ansvarlig bygger for hvert område.

Og så kan byggeriet ellers gå i gang. Det foregår over foråret og sommeren, og der afholdes løbende statusmøder.

Når det bliver efterår, bliver de forskellige dele af udstillingen sat sammen, og der lægges sidste hånd på værket. Og således er udstillingen er klar til at pryde stormagasinets vinduer hele julen.

Del artikel