Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En moderne “klassisk” frokost – som sad lige i stalden

Af Line Ingwar Karlsen

Hold nu op, hvor vi fik læst lektien. Vi tager os selv, gang på gang, i at tro det “kun” er i de større byer, man får den bedste mad. Igen måtte vi sande, at det er noget værre vrøvl. Møllegården på Alrø er ikke ligefrem jordens nemmeste sted at finde. Men når du så finder den gamle gård og ikke mindst den gamle grisestald, så husker du den. For ja, det er en gammel grisestald, som er rammen om restauranten. Alt er dog flot renoveret.

Møllegården en smuk sommerdag

Det var en helt almindelig lørdagsfrokost

Tredje gang var lykkens gang. Det passer i hvert fald på os. To gange har vi kørt forgæves til Alrø. Begge gange havde Møllegården fuldt hus. Så en god idé er at ringe i forvejen, eller tjekke deres hjemmeside.

Udsigten fra Møllegården

Men tredje gang fik vi os et bord. Indendørs. Man sidder i de gamle båse med forskellige borde og stole. Staldlamperne skaber sammen med de friske kornblomster og levende lys stemning ved bordene. Det giver en helt anden fornemmelse, end den vi er vant til. Sjældent hyggeligt. I København og Aarhus ville man kalde sådan noget her for cool, urban living, retro med hipster-indretning. Herude kalder man det bare sund fornuft med praktisk antræk.

Den nye terrasse på Møllegården

Menukortet – som taler for sig selv

Umiddelbart ser det meget traditionelt ud. Danske, klassiske retter. Dog viste det sig senere, at det ikke var mormor-køkkenet, retterne kom fra, men mere det moderne, danske køkken. Der er kun få retter på menukortet, da der er fokus på de friske råvarer, og at retterne skal være i orden. Vi nappede en frokosttallerken med fire forskellige serveringer og en staldpakke. Pakken, vi valgte, bestod af et stykke med sild og en pariserbøf. Der var også en anden valgmulighed nemlig sild og et stjerneskud. Men pariseren vandt.

Menukort på Møllegården

En lækker, fast og sympatisk sild

Det er sådan en, vi alle drømmer om. Enhver god frokost starter med en sild. Den her var sjældent god. Ingen sur eddikesmag fra en plastikspand. Fast i konsistensen med en tydelig smag af nelliker. En cremefraiche med en god høj procent, lidt kartofler og kapers. Ros for, det ikke var karrysalat, der kom på her. Silden var så god og velsmagende, at karry ville ødelægge den fede, lækre sildesmag. Ubetinget min bedste sild i lang tid.

Klassesild på Grisestalden på Alrø

Fire små lækkerier

En stor tallerken blev serveret. Der var hjemmerørt tun med karrymarineret perleløg. Den var let, luftig og cremet uden at være fed. En af de bedste, jeg har smagt længe. Den var sart i det forstået på den måde, at den var mild og fin i smagen. Frisk dild på toppen. Til tallerkenen kom en brødkurv med hjemmebagt brød og en aiolimayo med soya. Det tog kegler.

Frisk brød på Møllegården

Høns der smager af høns serveret i en god cremefraice. Der var ristede rørhatte og ost i hønsesalaten. På toppen var der purløg og et sprødt og knasende stykke peberbacon, importeret fra Italien. Fin pebersmag, uden det tog overhånd. Helt igennem en god servering.De fire små lækkerier på Grisestalden på Alrø

To skiver fennikelsalami med sprødt brød til. Hjemmebagte tomater i olie var tilbehøret plus lidt salat. Ikke noget overraskende her, men igen ramte smagen plet. Osten var Comte og en Blå Kornblomst med sikkelsbær fra gårdhaven. Ostene er velkendte og sikre i smagen.

 

Midt på tallerkenen var en spicy salat med bladselleri marineret i olie, eddike og chili. Hjemmelavet agurksalat med en svag chilismag. Hvorfor salaten var spicy, ved jeg ikke, men det smagte godt. Vi spiste det med noget brød, men måske var den tænkt som tilbehør til salamien eller hønsesalaten. Uanset hvad, var det godt med en sprød salat med power.

Grisestalden på Alrø

 

Min elskede pariser – som satte nye standarder

Få, meget få, kan lave en pariserbøf, som den jeg fik på Møllegården den dag. Vi var helt oppe i de øverste luftlag. Eneste pariserbøf, der er i den liga, er den jeg fik hos Frk. Koch på havnen i Aarhus.

Smuk, smuk pariserbøf på Møllegården

En bøf som er stegt til minutiøs perfektion. Rosa og saftig. Der var så meget smag, at jeg knap nok kunne fatte det. Kødet var friskhakket, krogmodnet og nok ikke med den billigste indkøbspris.

En verdensklasse pariser på Møllegården

Pariserbøffen behøvede hverken salt eller peber. Der var så meget smag i bøffen, at den med legende lethed kunne spises uden tilbehør. Alt tilbehøret var hjemmelavet. Især rødbederne vil jeg fremhæve. En perfekt syre, faste i kødet og med en svag sødme til sidst var krøllen på halen. Der fulgte to æggeblommer med retten. Det var også nødvendigt til den store pariserbøf.

Perfekt stegt bøf på Møllegården

Landlige og gode priser

Vi ved det jo godt. Vi er kørt godt 30 kilometer fra Aarhus. Det betyder, at priserne er faldet med mindst 30 procent. To glas vin til frokosttallerkenen skulle der til. Et spansk glas Chardonnay fra vingården Aylés i Cariñena. 60 kroner for et stor og godt glas må siges at være i orden.

En fin start på Grisestalden på Alrø

Andet glas var rød og fra vinregionen Ribeiro i Spanien. Et anstændigt glas vin til 60 kroner. Perfekt kølig. En let vin, som kan drikkes til det meste. Til sild og pariserbøffen blev det til en stor Saaz Blonde fra Jacobsen.

Dagens rødvin på Møllegården

Vi måtte slippe…

Prisen løb op i 520 kroner inklusiv det hele. Det er nok den bedste frokost, jeg har fået længe til den pris. Prisen for sild og pariserbøf var 185 kroner. Ufattelig lav i min bog. Til prisen slår det her måltid det meste. Faktisk husker jeg ikke noget tilsvarende. Vi var godt mætte. To (store) glas vin og en stor specialøl var med i prisen.

Fyldt med gæster på Møllegården

Vores vurdering

Maden er god i min bog. Overraskende god. Alt er hjemmelavet på de her kanter. Det er så naturligt, at kokken nærmest bliver fornærmet, når vi spørger om det. Pariserbøffen var i helt sin egen klasse. En specialklasse med kun meget få i. Bare den, er hele turen til Alrø værd. Men al maden smagte godt. Betjeningen var der ikke noget at komme efter. De forstod at holde sig nede på jorden. Det er folk, som er til at snakke med, og hvor tingene ikke bliver kompliceret mere end nødvendigt. Tak for det.

 

Så hvis du har lyst til en smuk natur og et gennemført måltid mad, så kan vi på det varmeste anbefale en tur til Møllegården på Alrø. Det er og bliver vores favoritsted på de kanter.

 

Møllegården på Alrø

Alrøvej 384, Alrø, 8300 Odder
Email: info@grisestalden.dk
Telefon: +45 86 55 20 83
Link til hjemmeside

 

Åbningstider
Fra 18. juni – 10. august:
Mandag – søndag fra 11.30 – 21.00
Fra 11. august – 19. oktober:
Torsdag – søndag fra 11.30 – 21.00

 

[mappress mapid=”631″]

Del artikel

Andre læser også