En palæo udgave af brændende kærlighed
Opskriften er lavet af 27 årig Christoffer Norton, som til daglig er køkkenchef på Castenskiold i Aarhus. Han er udlært fra Molskroen, hvor han har stået i lære under Wassim Hallal, Tommy Friis og Andreas Harrebek. Efter Molskroen var Christoffer Norton 2 år i Brejning på Comwell Kellers park, hvor det sidste halve år var som souchef. Derefter tilbage til Molskroen som souchef for Tommy Friis. Der gik så 2 år, hvor det sidste halve år var som fungerende køkkenchef. Så kom Castenskiold på banen. Her fik Christoffer Norton lov til at lave det han drømte om. Han er nu i gang med sit andet år og er stadigvæk rigtig glad for sit job.
Brændende kærlighed
Antal personer: 4Kartoffelmos
1 kg søde kartofler
150 g smeltet klaret smør
1 dl fløde
2 stk skalotteløg – snittet fint
½ bdt skåret purløg
Snittede blade fra 5 grene estragon
Revet skræl fra 1 citron
Sådan gør du:
Kartoflerne bages med skræl i cirka 1 time ved 150 grader i ovnen.
Indmaden skrabes ud og presses igennem en sigte, og vendes sammen med smørret. Massen piskes sammen, og urter og fløde røres i. Smages til med salt og masser af peber.
Syltede rødbeder
2 store rødbeder
Saft fra 1 citron
Sådan gør du:
Rødbeder bages med skræl i cirka 1 time ved 150 grader, (må gerne havde lidt bid). Pil skallen af rødbederne og skær dem i små tern, mariner dem så i citronsaft.
Bacon sauce
100 g lufttørret skinke
100 g tørsaltet bacon
100 g klaret smør
1/2 bdt skåret purløg
Sådan gør du:
Hak skinken på en kødhakker og steg det sprødt i smørret. Sigt smørret fra, i en lille gryde, og dryp skinken af på fedt-sugende papir.
Skær bacon i tern og rist dem af så den stadig er saftig.
Bacon, skinke, purløg og de syltede rødbeder kommes i den varme smør.
Karamelliseret løg
2 stk salatløg
Groft salt
Sådan gør du:
Bunden af løgene skæres af og bages med skræl, på et lag af groft salt i ovnen ved 150grader i cirka ½ time, (de må gerne havde bid). Køl løgene af og halvér dem. Grill dem på en tør varm pande, til de er flot gyldne. Herefter fjernes skrællen og løgene pilles i skaller.
Anretning
1 potte blomsterkarse. Anret med en stor klat kartoffel mos i bunden af en tallerken. Dæk mosen med løgskallerne. Kom bacon saucen ned i skallerne og pynt af med blomsterkarse.
Læs vores anmeldelse af Castenskiold her:
Se flere opskrifter på Gastromand her: