ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En ”rigtig” fiskeforretning – Kokkens Fisk & Delikatesser

En af de butikker, som du bør notere dig, er Kokkens Fisk & Delikatesser i Guldsmedgade. Butikken har ligget der længe, og har for længst fået en plads i mange fiskeelskers hjerter. Med rette, for både kvalitet, smag og pris ligger i den gode ende af fiskeskalaen. Forretningen, som er fast inventar i Latinerkvarteret, har et stort udvalg at byde på. Det er ikke en ren fiskehandel, du møder, men mere en fiskejoint med færdiglavede fiskeretter, der sælges som takeaway. Der er også få siddepladser, så du kan godt spise din mad der. Der er noget cool over forretningen. Kulissen er som taget ud af fiskehandlerens historiebog. Der er en god atmosfære, som fortæller det handler om fisk og lækre råvarer.

Kokkens Fisk og delikatesser

Sådan skal den laves

Den engelske klassiker fish’n’chips er altid et hit. Især hvis fisken er af torsk, og stykkerne er godt tykke. Jeg bestilte den udvidede udgave, hvor der også var friterede tigerrejer med. Som tilbehør var der en helt forrygende sauce tartare, en middelstærk tomatsalsa og marinerede grøntsager. Fritterne var sprøde og med fin konsistens indeni. Fisken var delikat og velstegt, dejen fin sprød og ikke for tyk. Frituresmagen, som jeg i øvrigt elsker, var ikke for markant. Prisen for sådan en omgang var 75 kroner. Den var hver en krone værd. Hvis jeg en sjælden gang har tømmermænd, så er fish’n’chips fra Kokkens Fisk & Delikatesser min yndlingsspise. Jeg synes, den er blandt de bedste i Aarhus, intet mindre.

fish'n'chips hos Kokkens Fisk og delikatesser

Stort udvalg

Fisketapas er en fast bestanddel i butikken. Her kan du vælge seks forskellige slags fisk til 65 kroner. Hvis du vil have brød med, så er prisen 70 kroner. Udvalget er skiftende. Det hele er hjemmelavet.

Indpakningen på fisketapas fra Kokkens Fisk og Delikatesser_

Vi fik krabbesalat, tunsalat med kapers, salat med hellefisk, laksesalat, salat af havkat med dild og hvidløg, røget ørredsalat, torskesalat med drueagurk og purløg og rejesalat. Men ud over dem, så er der altid rejer, laksetatar og forskellige slags tilbehør. Stort set alle vores salater den dag var rørte. Ganske fint, da de ikke var fede, hvilket gjorde jeg havde en god fornemmelse i kroppen bagefter. Man kunne godt tænke lidt andet ind end creme fraiche, blot et forslag.

Fisketapas fra Kokkens Fisk og Delikatesser_

Visuelt lignede de hinanden meget i konsistens og udseende. Smagen fejlede ikke noget. Ud over fisk er der omkring frokost et pænt udvalg af smørrebrød. Her kan du få fire stykker til 50 kroner. Ikke verdens største, men ganske pæne stykker.

Kokkens Fisk og Delikatesser i Guldsmedgade - smørrebrød

Derfor!

Jeg vil gerne anbefale Kokkens Fisk & Delikatesser. De gør det godt, og til priser som er yderst fair. Betjeningen var god, og den var også i den friske ende. Vi fik svar på alle vores spørgsmål. Fisk er selvsagt omdrejningspunktet, men deres smørrebrød holder også vand. Hvis vi taler om fisk som takeaway, mener jeg, at den lille og hyggelige forretning i Latinerkvarteret er blandt byens bedste. Den gør ikke så meget væsen ud af sig, men du er altid sikker på af få god kvalitet og betjening til priser, som fint kan hamle op med supermarkederne.

Kokkens Fisk og Delikatesser i Latinerkvarteret i Aarhus

Anmeldelsen er skrevet af Jan L. Pedersen

 

Kokkens Fisk & Delikatesser
Guldsmedegade 17
8000 Aarhus C
Email: kontakt@kokkensfisk.dk
Telefon: +45 86 13 20 13
Link til hjemmeside
 
[mappress mapid=”443″]

Del artikel