ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En sikker førsteplads: Danskerne køber mest slik i verden

Af Line Ingwar Karlsen

I Danmark er vi gode til mange ting. For eksempel håndbold, at hygge os … ooooog at spise slik.

Faktisk er vi så gode til at købe slik i Danmark, at vi er deciderede verdensmestre i det. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstitut.

Det skriver B.T.

I gennemsnit køber danskere nemlig 35 kilo søde sager hver eneste år, hvilket svarer til næsten 100 gram hver evig eneste dag hele året rundt.

De søde sager dækker over alt fra slik, chokolade, kager, is, desserter og lignende snacks. Kigger man på slik alene bliver der 6,6 kilo om året og 5,7 kilo chokolade.

Disse indkøbsvaner giver os den ultimative førsteplads på verdensplan, og faktisk køber vi omtrent dobbelt så meget som de gør i både England og USA.

Undersøgelsen tager ikke højde for alt, der købes over grænsen samt hjemmebag og restaurantbesøg – og derfor er det endelige tal sandsynligvis langt højere.

37 liter saftevand om året

I en anden kategori imponerer vi også. I Danmark er vi nemlig det land i verden, der køber næstmest saftevand.

Det klarer vi med 37 liter drikkeklar saftevand om året. Derudover kører vi 82 liter sodavand og 4,5 liter energidrikke ned årligt.

Saftevandssejren bliver frarøvet os af irerne, mens amerikanerne dog er ubesejrede mestre i blandt andet sodavandsindkøb og står i gennemsnit for 186 liter søde drikke om året.

Opgørelsen fra DTU Fødevareinstituttet er baseret på indkøbstal fra 2018 fra Euromonitor, der indsamler salgsdata for 100 lande i verden.

Del artikel