Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En snak med Kasper Skjød Jensen om sejren i MasterChef Jul

Af anders@sommersangdigital.dk

Der var sved på panden og kamp til stregen, da tre af Danmarks bedste amatørkokke i aftes mødtes til finalen i MasterChef Jul på TV3. Og selv om han gennem hele konkurrencen har proklameret, at han aldrig har prøvet at lave julemad, blev det 29-årige Kasper Skjød Jensen, der imponerede dommerne mest med sin julemiddag, og tilsidst kunne løfte MasterChef-trofæet som sejrsherre.

 

Der var dømt juleaften i MasterChef-køkkenet, og dommerne havde dækket op med det helt store julebord, da Mikkel Nielsen, Anders Halskov-Jensen og Kasper Skjød Jensen i aftes mødtes til La Grande Finale i MasterChef Jul. De tre finalister fik til opgave at lave den ultimative menu til juleaften. Eneste krav var, at der skulle indgå gris i hovedretten og kanel i desserten, ellers havde de frie hænder – og to timer – til at trylle en julemiddag frem, som kunne imponere dommerne, Jakob Mielcke og Thomas Castberg. Aftenen blev en demonstration af teknikker og tårnhøjt, gastronomisk niveau, og hele maskinparken var i brug for at sikre sig det eftertragtede Masterchef Juletrofæ.

 

Hvad spiser grisen?

Med en kreation, han kaldte “Hvad spiser grisen” som hovedret og “Fyldte kanelkræmmerhuse” til dessert, blev det Kasper Skjød Jensen, som til daglig er medejer af restauranterne ‘Slap Af’ og ‘Köd’, der overbeviste dommerne mest med sin kreativitet i køkkenet. Og glæden var stor, selv om han næsten ikke kunne tro på det, da han stolt kunne løfte MasterChef-trofæet foran sidste sæsons vinder, Anders Halskov-Jensen, mens Mikkel Nielsen kom ind på tredjepladsen.

 

Vi har talt med Kasper om jule-sejren:

 

Du vandt MasterChef Jul, tillykke. Hvordan var det at kunne løfte det eftertragtede trofæ?

Det var naturligvis en kæmpe oplevelse at kunne løfte trofæet og en perfekt slutningen på en fantastisk eventyr. Nu kan jeg kalde mig Masterchef og håne min bror langt ind i det nye år. Men det var også en kæmpe overraskelse, at jeg vandt. Gennem hele programserien har jeg haft det svært med julemaden. Især de traditionelle juleretter har voldt mig mange problemer. Jeg har aldrig lavet julemad før, så at skulle fremstille det på “konkurrenceplan” var virkelig en stor mundfuld.

 

Du var oppe imod et hårdt felt, hvordan vurderede du selv dine vinder-chancer?

Hvis man kigger på feltet, som helhed, havde jeg kun forventet at være med i få dage, men efterhånden som konkurrencen skred frem, blev mine præstationer bedre og bedre. Da jeg stop på finaledagen, regnede jeg dog kun med en flot tredjeplads, hvilket jeg ville have været MEGET tilfreds med.

 

Var det en ekstra sejr at kunne løfte trofæet for snuden af din tvillingebror Kristian?

Haha – Ja, det må man sige. Kristian og jeg har altid konkurreret meget med hinanden og at kunne sige, man har vundet to gange over ham er FEDT (tvillingerne har begge tidligere medvirket i “MasterChef – De største talenter”, og her kom Kasper også længere i konkurrencen end Kristian, omend han ikke vandt, red.) – Især når han til dagligt er langt bedre til at lave med end jeg er.

 

Hvilke tanker havde du gjort dig om din vinder-menu forud for finalen?

Jeg havde slet ikke gjort mig nogen tanker om menuen. I MasterChef ved man aldrig, hvad der kommer til at ske, og hvis der er noget jeg har lært ved programmet, så er det at man på ingen måde kan forudse, hvad dagens udfordring bliver.

 

I virkeligheden havde du jo ikke den store erfaring med julemad. Er det dig, der kommer til at stå i køkkenet juleaften nu – eller er det stadig mor, hvis sauce vi jo har hørt en del om igennem programmerne?

For første gang i 29 år har Kristian og jeg aftalt med vores forældre, at i år laver vi julemaden. Det bliver naturligvis en udfordring, meeeeeeeen heldigvis er der ingen tidsbegrænsninger i vores barndomshjem. Kristian kommer dog ikke til at stå for hverken brunekartofler eller rødkål – det kan han tydeligvis ikke finde ud af.. J

Holdet fra MasterChef Jul 2015

Foto: Lars E. Andreasen

Del artikel

Andre læser også