En ydmyg italiener i Åbyhøj tager kegler – igen
Delizioso i Åbyhøj, en af vores italienske yndlings take aways. Vi har før lavet en anmeldelse af Nicola og hans lille take away på Silkeborgvej i Åbyhøj, men eftersom Nicola har udvidet menukortet, har vi lyst til at lave endnu en madanmeldelse af Delizioso. Kunder er der nok af, men der er plads til flere. De kommer langvejs fra for at hente eller spise hans hjemmelavede italienske mad. Hos den ydmyge lille italienske madhule i Åbyhøj er der tilfredshed med de mange kunder og ikke mindst kundernes rosende ord, men på en taknemmelig og underspillet måde.
Nicola har travlt. Det er dejligt at se hvad kvalitet, kærlighed til mad og rigtige priser kan gøre ved en forretning. Den lille take away er blevet så populær, at folk nogle gange står i kø helt ud på fortovet for at hente deres mad. Og der er bestemt også en grund til, at så mange mennesker vælger at stå i kø i Åbyhøj, når der er mange andre gode take aways i byen. Grunden er blandt andet den helt igennem autentiske og velsmagende italienske mad til uhørte lave priser. Man kan virkelig spise sig mæt for ganske få penge i de italienske retter hos Nicola.
Nye retter
Menukortet er udvidet lidt, nu kan du få to retter til 159 kroner, og om søndagen er der tre retter til 99 kroner. Nicola har åben alle ugens 7 dage. Lad det være sagt, du for fantastisk mad til små penge. Jeg fik en løgsuppe med friskbagt brød til. Suppen var velsmagende, og der var bid i løgnene. Portionen var stor og mættede godt.
Hovedretten var braiseret lammeskank krydret med rosmarin og timian. Købet var mørt med en dejlig kraftfuld kødsmag. Der var rodfrugter, stegte kartofler og en lammefond som var helt unik, den bedste jeg længe har smagt.
En af forretterne som er et hit, og jeg ofte spiser til frokost, er carpaccio di bresaola med rucola og parmasan ost. Prisen er 65 kroner og det er absolut en fair pris når man ser på hvor meget man får. Brødet dertil er som alt andet brød hos Nicola helt nybagt.
Spaghetti med salsiccia pølser, løg, æggeblommer, fløde og groft parmigiano til 70 kroner er blandt mine favoritter. Især salsiccia pølserne smager fantastisk, men også den milde flødesauce giver spaghettien en unik smag og karakter.
Italiensk risotto tilpasset den danske smag, ja det er hvad Nicola kalder sine risottoer. Risotto er en klassisk italiensk ret. Han bruger kun de specielle italienske risottoris. Den ser enkel ud på papiret, men kræver stor erfaring og tålmodighed at lave til perfektion. Vi fik risotto med kylling, løg, rød peber og med karry i fløde. Den var både velsmagende og perfekt tilberedt.
Hvis man er sulten og kun har 65 kroner, så ville jeg uden tøven vælge en Carbonara – et klassikere man aldrig bliver træt af. Hos Nicola er den med penne, æggeblomme, bacon, parmigiano og med lidt fløde i. Sjældent har jeg fået en så helt igennem perfekt Carbonara, og nej, heller ikke i Italien. Nicola er ikke i tvivl om at hans Carbonara er god, han fortæller gerne om hvor lang tid han har brugt på at lave den så enkel og velsmagende som muligt. Opskriften er en familieopskrift som han har udviklet på. Virkelig en herlig ret.
Jeg vil opfordre alle der bare har en smule hang til det italienske køkken, at prøve Nicolas Carbonara. De specielle italienske råvarer og krydderier løfter med sikkerhed smagsoplevelsen. Selvom jeg ikke vil anmelde pizza her, så vil jeg lige nævne den glimrende italienske pizza som Nicola laver.
Småt, men godt
Stedet er småt, der kan vel kun sidde en 8-9 stykker og spise hos Nicola. Men derfor ser vi ofte, at der er helt fyldt med spisende gæster. De fleste er lokale fra Åbyhøj, som har en forkærlighed for det italienske køkken. Grunden til der ikke er mere plads, er at Delizioso mere er en take away end et spisested.
Delizioso er et godt bud, hvis du vil spise en gang god pasta eller en pizza i Åbyhøj – ja, det er uden tvivl det bedste takeaway-mad du kan få i forstaden i dag. Nedenfor ser du et lille udvalg af de italienske øl du kan få hos Nicola.
Både betjeningen og maden er autentisk italiensk, og hvis du nøjes med en pizza eller en gang pasta, slipper du uhørt billigt. Kærligheden til mad og den italienske livsstil lyser ud af Nicola, som i den grad er faldet til i Åbyhøj. Selvom Nicola og hans lille take away ikke er nomineret til Byens Bedste take away, så er den blandt byens bedste take aways. Det er ikke alle der ved det, da Nicola lever bedst i stilhed, stedet er ydmyg og han reklamerer ikke. Dem af jer der kender til madhulerne i Rom, ved at de bedste steder er svære at finde, og det er umuligt for ikke stedkendte, at vide hvor fantastisk mad man kan spise hos de gemte små ydmyge spisesteder. Jeg sammenligner Delizioso med en romersk madhule.
Anmeldelsen er skrevet af Jan Lind Pedersen
Se tidligere anmeldelse af Delizioso her
Åbningstider
Mandag fra 12 – 21 og søndag fra 15 – 21[mappress mapid=”29″]