Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endnu en Ommer: Ny restaurant med fransk fokus åbner i Aarhus

Af Marie-Louise Kjær
Foto: Spiseguiden Aarhus
Foto: Spiseguiden Aarhus

Det startede som Restaurant Surfside, der lå ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Konceptet sad dog ikke helt i skabet, og man sadlede om.

Med tydelig selvironi favnede holdet bag restauranten den oprindelige fejlsatsning, og Restaurant Ommer blev født.

“Så man kan godt sige, at det nu er endnu en Ommer,” lyder det fra indehaver Mads Krogsholm, der fortsætter:

“Som restauratør kigger man jo på driften af butikken. Det, vi gjorde med Ommer, var rigtigt på daværende tidspunkt. Vi synes så stadig ikke, det er godt nok. Der har simpelthen ikke været nok gæster i hverdagene.”

Så nu er det tid til endnu et hamskifte – Petit Prix åbner på fredag, den 10. januar kl. 17.

Det bliver en klassisk, fransk bistro, der i en uformel og hyggelig stemning byder på lækre, enkle retter til lave priser.

En forret koster 69 kr., en hovedret 99 kr. og desserterne koster 39 kr. I weekenden er der brunch til 69 kroner.

Inspiration fra egne rækker

Mads Krogsholm har med sine kompagnoner stor succes med pastastedet Halibut, der med sine lave priser og høje kvalitet trækker fulde huse på nærmest daglig basis.

“Så vi går efter det, der virker,” siger Mads Krogholm.

Priserne på det nye sted får altså et dyk, og Mads Krogholm garanterer, at der ikke er skjulte tillæg og andre ubehageligheder, når regningen kommer;

“Også vores drikkevarer kommer til at være markant billigere end konkurrenternes.”

Et glas vin eller bobler står således i 48 kroner, en G&T eller cocktail ligeså – og skal du have en hel flaske vin, sætter det dig 248 kroner tilbage.

“Vi har dog også dyrere vine, for dem, der ønsker det,” understreger Mads Krogholm.

Kærligheden til det franske

Men nu til temaet – Ommer havde også lidt franske retter på menuen, og nu køres der 100% fransk fokus. Men hvorfor lige det franske?

“Vi har en kærlighed for det franske køkken, som mange kokke har. Alle grundsovse kommer fra det franske køkken, såvel som alt det, der kræver tid, øvelse og erfaring,” forklarer Mads Krogsholm.

Ikke kun menukortet bliver frankofiliseret – hele temaet omkring indretningen får også en tur.

“Vi går helt ind i den franske bistrostil. Vi skal have flere billeder op, der vil være reoler med gamle bøger og en lidt gammeldags stemning – som vi synes, en fransk bistro skal være. Stemningen skulle gerne blive endnu mere uhøjtidelig.”

Blandt de franske klassikere på menukortet er rørt oksetatar, moules frites, boeuf frites, confiteret and og crème brûlée.

Har man appetit på både forret, hovedret og dessert kan det fås for 207 kr.

Mads Krogholm & co vil også gerne slå et slag for, at det er nemt og gratis at parkere som gæst ved Petit Prix – i en parkeringskælder tæt ved indgangen er der masser af pladser. Ønsker man en drink eller flere under sit besøg, går bus 3A nærmest lige til døren.

Del artikel


Mest læste historier i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien