ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er SMS lån stadig aktuelt i 2021?

Af Annoncør

Hvis du tænker at SMS lån var noget man gjorde i gamle dage, så tager du helt fejl. Faktisk finde SMS lån i større stil end hvad det nogensinde har gjort før og det har kunne lade sig gøre, fordi de lånudbydere der findes, har fulgt med i tidens udvikling og har dermed sørget for at holde denne type lån aktuelle.

Annoncør betalt indhold leveret af TankPenge.dk

Långivere af SMS lån findes stadig – med ny lovgivning

Der er kommet ny lovgivning indenfor SMS lån og dette har været nødvendigt, fordi man før i tiden så alt for mange, der lånte penge uden at se på konsekvenserne i det lange løb. Derfor var der for mange der havnede i en økonomisk vanskelig situation, som nærmest blev umulig for dem at komme ud af – hovedsageligt på skyhøje renter og ÅOP.

Nye SMS lån er en smule anderledes, men når det så er sagt, så er det stadig ikke den billigst form for lån, som du kan vælge at gøre brug af. Der er nemlig stadig højere renter ved denne type lån, end hvis du f.eks. tog ned til din bank for at få det lån du havde behov for.

Det er derfor stadig vigtigt at forsøge at finde det billigste for dig. Når man først har brug for at låne penge, så kan man godt komme til at tænke irrationelt og lade desperationen tage over, men det er virkelig vigtigt at du sørger for at undersøge om du kunne have mulighed for billigere alternativer i stedet.

Find frem til det billigste lån

Det billigste lån man kan optage, er det der kaldes et familielån. Det er ikke kun lån mellem familiemedlemmer, men det kan også være et lån fra en ven eller andet. Grunden til at det kaldes et familielån, er mest fordi at man har en idé om at det hovedsageligt vil være et familiemedlem, der vil låne beløb rentefrit.

Har du ikke denne mulighed, så er det næst billigste lån oftest SU-lån. Dette kræver at du er studerende, så det er meget let at finde ud af om det er en mulighed eller ej. Har du allerede udbetalinger fra et SU-lån og mangler du stadig et lån, vil det næste step højest tænkeligt være at spørge din egen bank.

Ved SMS lån kræves der ingen forklaring på hvad du skal bruge penge til

Har du aldrig voldet problemer med at betale din bank, hvad de har skulle have af penge, så vil en fornuftig årsag til et lånebehov på mindre beløb sagtens kunne komme på tale. Er du dog i den situation, at det udefra ikke vil virke fornuftigt at optage lån for at få dækket det behov du har i tankerne og ønsker du derfor ikke at gå bankens vej, så er det her du kan overveje et SMS lån.

Når du optager et SMS lån, er långiver fuldstændig ligeglad med, hvad pengene skal bruges til. Det eneste de lovmæssigt skal sikre er, at du ikke er registreret som dårlig betaler, at du er minimum 18 år gammel (for nogle långivere op til 23 år) og at du i forvejen ikke har en høj gæld samt flere udgifter end indtægter – altså de kreditvurderer, fordi det er et lovkrav.

Del artikel