ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Erstatning ved ekspropriation af din grund

Af Annoncør

Ekspropriation kommer på tale når det offentlige som staten eller en kommune, ønsker at erhverve et areal eller tinglyst ret til færdsel på et privatejet areal. Der hvor ekspropriation kan komme i spil, kan typisk være ved anlæggelse af et nyt vejanlæg eller til at opføre nybyggeri til byformål for at virkeliggøre en lokalplan.

Annoncørbetalt indhold leveret af LandSyd.dk

Når de offentlige myndigheder har truffet en beslutning om ekspropriation, er der nogle retningslinjer der skal overholdes, før ekspropriationen kan træde i kraft. Det er blandt andet at grundejerne skal varsles, der skal afholdes åstedsforretning og der skal endvidere udsendes ekspropriationsprotokol. Hvis disse retningslinjer ikke overholdes, er ekspropriationen ikke lovlig og den kan indbringes for domstolene, og kan derved omstødes.

Ved ekspropriation af et privatejet areal, er det vigtigt at vide, at du har krav på erstatning. Der er forskellige erstatningskrav der kan anvendes i ekspropriation af din ejendom. Det er blandt andet ejendomserstatning eller ulempeerstatning. Her er en landinspektør en god rådgiver at have ved sin side i disse sager, da de har meget erfaring indenfor området. De er behjælpelige med at gøre sagen forståeligt for dig, og vurdere om det er den rette erstatning du modtager for dine tab. Landinspektøren kan også være din repræsentant ved møder med myndighederne. Det er aldrig rart når myndigheder griber ind og fratager noget der tilhører dig, derfor er det godt at have landinspektøren som din repræsentant, da han ikke er personligt involveret og kan varetage opgaven til din fordel. Derved får du den bedst mulig udbytte af dine tab i en given ekspropriation af din ejendom. Du kan endvidere modtage godtgørelse for de omkostninger, du måtte have haft i forbindelse med rådgivning og bistand af sagen. Størrelsen af erstatningen vurderes ud fra det du har mistet, og erstatningen som du modtager er skattefri.

Landinspektøren kan være behjælpelig for både private og offentlige instanser, når der er tale om ekspropriation. De har stor erfaring indenfor området og giver derfor den bedste rådgivning. De kan hjælpe med at alle retningslinjer er overholdt og kan deltage som rådgiver ved ekspropriationsforretningen, for offentlige instanser.

Del artikel