Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis Cava og gavlmaleri – Fernisering på Frederiksbjerg

Af Freja Dumont

Søndag d. 27. august holdes der fernisering af Frederiksbjergs nye gavlmaleri i Skt. Anna Gade. Alle er velkomne, store som små. Maleriet skal være til glæde for alle, der kommer forbi, og arrangørerne håber, mange vil lægge mærke til maleriet. De er næsten stensikre på, at vejret bliver fantastisk. Arrangementet afholdes dog med det forbehold, at maleriet er blevet færdigt, hvilket kan forsinkes af dårligt vejr.

 

Erfaren graffitikunstner

Gavlmaleriet laves af den erfarne grafittikunster Eske Touborg, der har lavet meget andet streetart rundt omkring i Aarhus, bl.a. på Godsbanen, Aarhus Street Food og gavlmaleriet i Grønnegade. Man er naturligvis meget velkommen til at kigge forbi den 25. og 26. august, hvor kunstneren i de lyse timer vil være i fuld gang med at færdiggøre det imponerende gavlmaleri.

 

Lidt til ganen, for ørerne og øjnene

Smag Først har doneret nogle gode flasker cava, og i skrivende stund arbejdes der på at skaffe lidt at spise samt livemusik til dagen. Arrangørerne håber, at mange vil dukke op og få en snak med kunstneren, hilse på naboer eller bare nyde synet af Frederiksbjergs største hammerhaj og gavlmaleri.

 

Ideen opstod pludselig

Ideen til projektet fik Allan Bach efter at have fået Eske Touborg til at male et maleri på en gammel grå mur i sin egen baghave i Skt. Anna Gade 21. Mens han malede den, kom mange af beboerne i etageejendommen ved siden af ud på altanerne og så, hvad der blev lavet. Alle var ret så begejstrede over sværdfisken, der var ved at blive malet. Dermed opstod ideen om, at gøre noget ved den store grå gavl.

 

Donationer giver ejerskab

Derefter gik Allan Bach i gang med at få diverse tilladelser, og startede en indsamling fra primært lokale. Donationerne er nu så store at de dækker udgifterne i forbindelse med maleriet. Der er ingen, heller ikke Ekse, der tjener noget på det, og derfor er udgifterne holdt nede. Til gengæld har over hundrede aarhusianere været med til at støtte projektet, og alle kan føle lidt ejerskab over gavlmaleriet midt på Frederiksbjerg.

 

Tak for hjælpen

Ferniseringen starter klokken 15.00 den 27. august og holdes ud for maleriet. Arrangørerne vil gerne sige tak til dem, der støttede økonomisk eller bakkede op på anden vis og håber på, at mange finder vej til det lille arrangement ved Skt. Anna Gade 19.

Eske Touborg

Fernisering

Skt. Anna Gade 19

8000 Aarhus C