Kardemommesnurre i forklædning: Kaffebar klar med svenske fastelavnsboller

Det er nærmest umuligt at undgå fastelavnsboller, uanset hvor man sætter sine fødder lige i tiden.
Og lige nu hedder mottoet her på redaktionen: “Ny dag, ny fastelavnsbolle.”
Derfor lagde vi vejen forbi Espresso House, hvor de selvfølgelig også har deres bud på en fastelavnsbolle i disken.
De har fundet inspiration i den svenske semlor-bolle, der er en blød bolle med kardemomme, remonce og flødeskum.
I år er de klar med to varianter – begge pakket ind i en kardemommesnurre bagt med surdej: En klassisk og en med hindbær.
Masser af kardemomme og luftig skum
Den klassiske variant er fyldt med mandelremonce og vegansk skum og varianten med hindbær består af hindbærmarmelade, mandelfyld og vegansk skum.
Hvis du elsker kardemommesnurrer, kommer du højst sandsynligt også til at elske denne fastelavnsbolle.

Bollen er dejlig svampet, har en god kompakt krumme, og du går hverken ned på kardemomme, skum eller mandelmasse.
Skummen er noget lettere og mere luftig end en klassisk flødeskum, og så har den en god sødme.
Bollen med hindbær har en vild rød farve, men det er mest af alt bare en sjov gimmick, da selve snurren ikke smager meget anderledes end den klassiske.
Hindbærmarmeladen, som bollen gemmer på, tilføjer dog lidt friskhed til den ellers meget søde sag.

Det er absolut ikke en dårlig sidevogn, når du alligevel skal hente din kaffe hos Espresso House.
Semla-snurren koster 39 kr., og du kan finde den i disken hos alle Espresso House’s caféer.