Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et familieforetagende: Verdensballetten på Møllerup Gods er blevet et samlingspunkt

Når Verdensballetten løber af staben for ottende gang på Møllerup Gods, er det med massiv opbakning fra både familie, venner og lokalområdet.

 

Forberedelserne til Verdensballetten er godt i gang, for det kræver grundig planlægning og uddelegering af opgaver, når Møllerup Gods hvert år får besøg af omkring 1700 mennesker. Heldigvis oplever Møllerup Gods hvert år, at både lokalområdet og familiens venner støtter talstærkt op om arrangementet.

 

Hele familien er med 

Familien Gamborg er selv en stor del af både planlægningen og eksekveringen på selve dagen for Verdensballetten, og godsejerparret – Anne Sophie og Stig Gamborgs fire børn kommer alle sammen hjem for at bakke op om den store dag:

 

Den ældste søn, Alexander Gamborg, fortæller : ”Det er sjovt at være fælles om at skabe en succes, og i forbindelse med Verdensballetten går både familie og venner til Møllerup sammen om at stable en unik oplevelse på benene for de næsten 2000 mennesker, der hvert år kommer her på Møllerup, for at se Verdensballetten i smukke, historiske rammer.”

 

Godsejerparrets yngste søn, Valdemar Gamborg, er hvert år ansvarlig for en stor del af de frivillige, som hvert år møder op og gør en indsats for, at gæsterne til Verdensballetten får en uforglemmelig aften. I år har Valdemar samlet 40 frivillige fra sin omgangskreds og langt de fleste har deltaget flere år i træk.

Et familieforetagende: Verdensballetten på Møllerup Gods er blevet et samlingspunkt

Valdemar mener selv, at årsagen til, at han kan samle så mange er, at: ”Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, som vi er sammen om at løfte. Det giver en rigtig god team spirit. Desuden sørger vi for, at der er lækker mad og mange sociale aktiviteter i løbet af de fire dage, og så afslutter vi det hele med en stor fest.”

Et familieforetagende: Verdensballetten på Møllerup Gods er blevet et samlingspunkt

Josephine Haxholdt, der danner par med Alexander, har været med som frivillig til Verdensballetten de sidste fire år. Josephine vil i år holde foredrag om familiens arbejde med hamp – et foretagende, som hele familien har været en del af. Foredraget bliver afholdt om eftermiddagen før ballettens start, så gæsterne har mulighed for at høre mere om, hvad der foregår på Møllerup Gods.

Et familieforetagende: Verdensballetten på Møllerup Gods er blevet et samlingspunkt

Møllerup Gods har arbejdet med hamp siden 2015 og har udvidet landbrugsarealet med hamp fra 30 til 600 hektar i løbet af de fire år. Udover Møllerup Brands, der arbejder med hampefrøene som fødevare og hudplejeingrediens, danner Møllerup Gods også rammerne for virksomhederne Convert og Advance Nonwoven, der arbejder med hampens fibre. Den sidste del af planten – de flotte grønne blade, bliver anvendt af selskabet Danish Cannabis, der under kontrollerede forhold, arbejder med de aktive stoffer i planten til medicinsk brug.

 

Fakta om Verdensballet på Møllerup Gods 2019

13. juli afholdes Verdensballetten for 8. gang på Møllerup Gods under åben himmel med ballet, opera og musik. I år forventes 1700-1800 gæster og ca. 80 frivillige

 

Program for Verdensballetten

Kl. 16.00 åbner området med Picnic i Parken

Kl. 16.00 åbner baren med lokale specialiteter i form af mad og drikke samt kaffe og kage

Kl. 16.00 åbner udlevering af forudbestilt picnic kurve

Kl. 16.30 er der rundvisning og foredrag på Møllerup Gods

Kl. 17.30 optræder Aarhus og Randers Balletskole

Kl. 18.30 opvarmning og klar scene til Verdensballetten 2019

Kl. 19.30 Verdensballetten 2019

Verdensballetten er både for feinschmeckeren og for novicen, som skal opleve ballet og opera for første gang. Et folkeligt arrangement under åben himmel i særklasse for alle.
Følg os på Facebook ”Verdensballetten – Møllerup Gods”

 

Billetter kan købes på http://www.moellerupgods.dk og fås til priser fra 305 kroner.