Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et (mad)orgie af en fest: NorthSide 2014 bedre end nogensinde før!

Af Line Ingwar Karlsen

Årets Northside Festival er i gang. Valget mellem Folkemødet på Bornholm og NorthSide var nemt. Der er ikke så meget, som kan forhindre os i at komme til årets NorthSide. Vejret er godt i dag. Der er sol med kun få skyer over Ådalen i Aarhusforstaden Aabyhøj. NorthSide er allerede en aarhusiansk succeshistorie, som i dag er en af landets mest interessante og spændende kulturbegivenheder.Køen kl. 14 på NorthSideMen ud over musikken og festen har Northside satset på god mad – altså rigtig mad og ikke bare den kendte halvlunkne og kedelige festivalmad, som mange af os kender. Nej, de har satset højt og sejret som ind i himlen. Hold nu kæft, hvor er der god mad på NorthSide. Helt vildt hvad de kan præstere. Efter 20 gange på Skanderborg Festivalen må vi bare konstatere at NorthSide lammetæver Skanderborg i en grad, som er svær at tro på. Vi har ellers været stamkunder i Skanderborg i rigtig mange år, men vi må erkende, at NorthSide bare er bedre. Northside er mere os – men dermed ikke sagt, at Skanderborg Festivalen ikke er god, for det er den da. Men der er bare noget andet med en festival i en stor by end i en skov og mark ude på landet. Det er svært at sammenligne.

 

Det er godt tænkt af folkene bag NorthSide, når de satser på god musik tilsat spændende mad. Alle os som har gæstet diverse festivaler ved godt, hvor det svage punkt er, og det er først forplejningen og derefter gode toiletforhold. Begge dele var i top på NorthSide. Der var fint med mennesker da festivalen slog dørene op. Problem opstod for alvor først ved 16.00 tiden. Der væltede der til med folk. Det var lige før man skulle tro, at alle fik kollektiv fri der. Køen var et godt stykke over 1 time, faktisk nok nærmere 2 timer, hvilket ikke er set før På NorthSiden. Dog skal der siges, at festivalens medarbejdere virkelig gik til den, men der skal strammes op der til næste år.

 

Hygiejnen var og er i top. Alle spisesteder på Northside er kontrolleret af fødevarekontrollen med smiley og det hele. Det er som spisende gæst meget betryggende. Ud over det gør de meget ud af, at festivalpladsen skal være ren og pæn.

 

Maden skal ifølge arrangørerne have en vis kvalitet. Der skal være fokus på økologi og miljø. Så meget som muligt skal være økologisk. Procenter af økologiske råvarer i maden ligger på mellem 50 og 90% procent. Og til jer der ikke kender noget til økologi i maden, kan vi fortælle, at det er en pæn høj procent.

 

Udvalget på Northside er ret bredt. Vi vil påstå, der er noget for enhver smag. Som appetizer kan vi nævne nordisk hotdog, butter chicken med ris og naan brød, tarteletter, nordisk döner, rawfood, flæskestegssandwich, pulled pork, smagfulde smørrebrød, tapas, MASH bøffer, nordisk pasta, suppebar med forskellige supper og ikke mindst street food med retter fra Mexico, Asien, Europa og Indien. Ud over maden må vi ikke glemme Carlsberg nybrygget økologiske øl. Den hedder RÅ og smager supergodt. Sjældent man får så god øl på festivaler. Ros for den!

 

Musikken ta’r sgu kegler

Publikum på NorthSide kommer for at høre musik, og de er mere musik-engageret end de for eksempel er på Skanderborg Festivalen. Der er helt klart en anden stemning, når folk kommer for at høre musik frem for at være til havefest i skoven. Der er dog ingen tvivl om, at der bliver fest i Ådalen. Et engageret og musikelskende publikum forstår at sætte gang i fester, samle fællesskabet og få stemningen helt i top. Musikken er krumtappen og skal selvfølgelig have opmærksomhed. Der er mange nye navne, som ikke kommer på andre festivaler, hvilket gør Northside mere unik end de andre festivaler.

 

Trænger benene til et hvil ovenpå dans, hop og meget gåen og ståen, så byder NorthSide i år på tre restauranter, nemlig MASH, Den lille kro og Foodfine, der dækker op til spisning med kniv og gaffel. Det er altså muligt at nyde et måltid ved et bord, inden der igen skal synges og danses til det næste band.

 

Aarhus Update er til stede alle dage under festivalen. Vi anmelder kun maden fredag og lørdag, men laver en opsamling og status på festivalen søndag. Se lidt af vores billeder herunder!Manden og udsigten på NorthSide 2014Foodfein og økologisk smørrebrød og Jacobsen Øko pilsner på NorthSide 2014Foodfein og tapas på NorthSide 2014Den Lille Kro på NorthSide 2014Så er festen i gang på NorthSide 2014Store østers på NorthSide 2014Drudenfuss og gourmethotdog på NorthSide 2014Chili con carne på NorthSide 2014Frokost og flæskestegs-sandwich på NorthSide 2014Styling på NorthSide 2014Økologisk oksemørbrad hos MASH på NorthSide 2014MASH burgeren på NorthSide 2014Klasse fish and chips på NorthSide 2014Salon Salon på NorthSide 2014 Gourmethotdog på NorthSide 2014

Del artikel

Andre læser også