Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et stykke Berlin i Thorvaldsensgade

Af Jan L. Pedersen

Vwcafé er navnet på den lille hyggelige kaffebar, som ligger i et hjørnelokale på Thorvaldsensgade. Det er måske mere en café eller take away? Som jeg ser det, er den alle tre ting på en gang. Det legendariske gamle folkevognsrugbrød er blevet cult. Man kigger helt automatisk, når man en sjælden gang ser en gammel VW i bybilledet. I Aarhus har man flere gange se et lyseblåt VW rugbrød, dog ikke så meget i fart. Den velholdte bil er nemlig en rullende kaffebar, som bliver brugt til events, fester og højtideligheder i byen. Ejerne af bilen, Vibeke Husted og hendes kæreste Christoffer Poulsen, har sammen med kammeraten Peter Jakobsen åbnet Vwcaféen. Vibeke er snart færdig med sin uddannelse til kok, og står for maden på den lille Café. Navnet på caféen var oplagt, Vwcafé.

VW-front-på-VW-Café-i-Aarhus

Maden

Målet er at lave god, simpel og billig mad. Menukortet er ikke stort – men det passer fint til stedets størrelse. Der er tre sandwich – tre salater og en gryderet plus forskellige kager. Gryderetten skifter jævnligt. De tre ejere har gjort meget ud af, at maden differentieres fra andre steder i byen. Nedenunder ses den gryderet vi fik.

Dagens-gryderet

Du kan vælge fugl, fisk eller midt i mellem. Fugl er braiseret kylling, fisken er varmrøget laks og midt i mellem er rosa kalveinderlår. Men det er tilbehøret der løfter sandwichen, dog sammen med brødet som er fra Schweizerbageriet. Alt tilbehøret er frisk og hjemmelavet.

Jeg fik en sandwich med fisk. Den var med syltede rødløg, varmrøget laks, ærtecreme, sprøde æbler, fennikel og blandet salat. Dressingen var hjemmelavet og med frisk dild. En så velsmagende sandwich til 45 kroner er en god pris. Fiskesmagen var afdæmpet, og det var tilbehøret og dressingen der løftede smagen.

Fisken---Sandwich-på-VW-Café-i-Aarhus

Vi bestilte også en midt i mellem, – altså en sandwich med kalveinderlår, tuncreme, syltede jordskokker, syltede rødløg, blandet salat og med persillepesto. Tuncremen giver et fantastisk modspil til kalvekødet, som var mørt og med perfekt farve. Det var klart min favorit. Jeg har ikke smagt lignende sandwich før. Den var så god, at jeg kom igen dagen efter og købte en til. Prisen er 45 kroner – og det er uanset om du spiser den på Vwcafé eller tager den med dig.

Fuglen – den sidste af de tre sandwich måtte vi også smage. Den var med braiseret kylling, tomatpesto, gremolata, kinaradisse, syltede rødløg og blandet salat. Prisen er 45 kroner. Det var den sandwich, der mindede mest om de ”traditionelle” sandwich. Dog skilte den sig lidt ud, men ikke meget. Det var gremolata, som består af hakket persille, citronskal og hvidløg, som gjorde forskellen. Vi har kun rosende ord til overs for de tre sandwich vi smagte på Vw café.

Fugl---sandwich-på-VW-Café-i-Århus

Vi sluttede med en cappuccino og et stykke kage som løb op i 40 kroner. Det er billigt for et stort stykke kage og en cappuccino. Kaffen var god, klart en af de bedre vi har smagt. Der kan ikke købes alkohol på caféen, men kaffe, sodavand, juice, most, te og en masse forskellig kaffe.

Chokoladekage-på-VW-Café

Berlin som forbillede

De er alle tre vilde med gamle VW rugbrød, og det er også det gennemgående tema i indretningen. I det hele taget er det meget Berlin og inspirationen derfra, som har været forbillede for den stemning, de gerne vil skabe. Jeg synes det lykkes meget godt. Berlin har for alvor slået sig fast som kulturby med et hav af spændende små caféer, take aways og kaffebarer, og lad os håbe, at det også sker for Århus. Indretningen er rå, retro og cool, men på den fede måde, ikke noget hygge-nygge her.

Bank-logo-fra-Berlin-på-VW-Café-i-Aarhus

Hjulkapsler

Personlig betjening

Du får nærhed her. En nem og åbenhjertig betjening. Det ses tydeligt, at de brænder for deres café og det smitter af på kunderne. Byens Spiseguide har besøgt Vwcafé tre gange og har alle gange fået en god og personlig service.

Vwcafé-i-Århus

Placeringen er velvalgt, der er ikke lignende caféer i nærheden, og jeg vil tro, at det er et sted de lokale vil støtte og bruge flittigt. Der kommer allerede en del faste kunder i caféen. Indretningen er fantasifuld. Der er en front fra en VW under disken, et rat på væggen, sider fra en instruktionsbog og en hjulkapsel ved indgangsdøren.

Vwcafé-i-Thorvaldsensgade

Vwcafé kører stadig ud til events med café-bussen. Når vejret tillader det, holder bussen også uden for Caféen. Du kan købe din kaffe der, men også sidde ude og drikke den.

Prisniveauet er, adressen taget i betragtning, overkommeligt, og maden er lavet med overskud. Så VW Café får en klar anbefaling fra Byens Spiseguide.

Vwcafé

Thorvaldsensgade 17
8000 Aarhus C
Telefon 22 85 80 04
Mail: kontakt@vwcafe.dk 
www.vwcafe.dk
 

[mappress mapid=”35″]

 

 

Del artikel

Andre læser også