Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oplev verdens bedste kor: Europas største korfestival kommer til Aarhus

Af Freja Dumont
PR Foto
PR Foto

Europas største og mest betydningsfulde korfestival kommer til Aarhus i sommeren 2025.

Festivalen får nu en millionindsprøjtning til at skabe fællesskab omkring sang både før og under festivalen. Det er Augustinus Fonden, der står bag donationen på 1 million kroner.

Det skriver Musikhuset Aarhus i en pressemeddelelse.

”Det er fantastisk, at Augustinus Fonden vælger at bakke op om vores drøm om en storslået fejring af kormusikken. Det betyder, at vi kan lave endnu federe oplevelser med masser af korsang, livsglæde og fællesskab og samtidig styrke kormiljøet med inspiration fra de bedste i verden.

Fællessangen blomstrer utroligt flot i disse år, og vi har en lang, stolt og internationalt anerkendt tradition for kormusik. Det glæder vi os til at fejre med alle dem, der elsker at synge sammen, internationale sangere og byens stærke kor og orkestre” siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj i pressemeddelelsen.

2 uger med 8000 korsangere i Aarhus

Festivalen bærer den officielle titel European Choir Games & Grand Prix of Nations. Den varer i to uger og vil i sommeren 2025 få hele byen til at genlyde af sang fra 6-8.000 nationale og internationale korsangere.

Publikum bliver inviteret ind til et overflødighedshorn af koncerter, konkurrencer, workshops og kulturel udveksling mellem kor fra hele verden.

Det er ikke kun i ugerne under festivalen, at sangen kommer til at skabe særlige fællesskaber. I året op til festivalen vil der løbende være aktiviteter, der styrker korlivets daglige praksis og samler danskerne om sangens fællesskab.

”Det danske korliv spiller en vigtig rolle i vores samfund ved at skabe glæde og positive fællesskaber gennem sang på tværs af generationer.

Det er oplagt at invitere kor fra alle hjørner af verden til Aarhus, der længe har været hjemsted for et stærkt og ambitiøst kormiljø.

Augustinus Fondens støtte rettes som udgangspunkt mod det professionelle kormiljø, men med denne begivenhed har vi valgt også at bakke om projekter, der rækker bredere ud.

Vi ser især frem til at følge de mange aktiviteter før, under og efter korfestivalen, der forhåbentlig vil bidrage til at endnu flere får øjnene op for glæden ved at synge i kor,” siger Frank Rechendorff Møller, adm. direktør i Augustinus Fonden.

Stolt tradition for kormusik i Aarhus

Aarhus er internationalt anerkendt som en by med en stolt tradition for kormusik.

Der er en stærk tradition blandt de dygtige danske kor for både at deltage i og vinde konkurrencediscipliner i European Choir Games.

Aarhus Pigekor, EVE, Akademisk Kor Aarhus, VocalLine og senest AarhusU i Norrköping 2023 er blandt de kor, som har hentet flotte resultater og medaljer hjem til byen.

Kulturlivet står sammen om korfestival

Bag korfestivalen står et stærkt samarbejde mellem Musikhuset Aarhus, Kulturforvaltningen og Aarhus Events.

Den praktiske afvikling ligger i hænderne på tyske Interkultur, der er de førende i verden til at organisere internationale korfestivaller og konkurrencer.

De arbejder tæt sammen med Aarhus’ ekstraordinært stærke kormiljø og byens professionelle orkestre om at skabe en storslået korfestival.

I 2017 var verdens øjne rettede mod Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad. I 2022 samlede Music City Aarhus byen om musikken.

Og i 2025 bliver det internationale kor i massevis, der indtager Danmarks næststørste by ved European Choir Games & Grand Prix of Nations. Korfestivalen kommer til Aarhus i perioden fra den 28. juni til den 6. juli.

Del artikel

Andre læser også