Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Evalueringen af NorthSide 2018: En stabil fest uden de store udsving

Af Pernille Søborg

Solen skinnede næsten fra en skyfri himmel fra morgen til aften over NorthSide 2018. Det er en af grundene til, at festivalen var en succes i år. 33.000 feststemte festivalgæster var mødt frem. 8.000 færre end sidste år. det kunne mærkes på køer ved toiletter, barer og boder. Men der var også mange mangler. På plakaten så det ud til at blive et stort år.

 

Desværre levede musikken ikke op til forventningerne hos os. Det var kun ganske få bands, der fik festivalgæsterne helt op at ringe, mens alt for mange præsterede på det jævne

Evalueringen af NorthSide 2018: En stabil fest uden de store udsving

Madniveauet var i bedring

NorthSide byder på mere end 30 forskellige madboder. Alle skulle igen i år være 100% økologiske. Et politisk og sympatisk tiltag, så længe maden smager godt. På madfronten havde de oppet sig en smule. Vi oplevede flere spændende tiltag, og der var god variation. Der var kø ved de populære boder som Gourmensch, Spiselauget, Letz Sushi, Ferdinand og Oles gård. De var alle sikre kort, som er vant til de krav, der stilles på en festival. Hos de fleste af stederne havde de pænt med personale, som var oppe i gear. Udvalget var pænt stort, hvilket klart er et plus. Ikke alle formåede at lave god og velsmagende mad Desværre, men jeg synes klart flere af boderne har oppet sig, og det går i den rigtige retning på NorthSide, selv om der ikke var særlig meget nyt. Det er de “gamle” travere, som NorthSide holder fast i. Fint nok, hvis de gør det godt. Men det var langt fra alle, der gjorde det.

Evalueringen af NorthSide 2018: En stabil fest uden de store udsving

Masser at drikke

Vi så heller ikke de store køer ved drikkevarerne. Stor ros for det. Det har været et af de helt store problemer på tidligere års festivaler. Der var kommet flere boder til og færre gæster. Øludvalget var dog ikke stort. Fairbar har specialøl, og også Jacobsen gør det godt. Men ellers er det Tuborg Rå, der langes over disken. På trods af der var kommet en ny ginbar, var der stadig kamp for at komme ind til de velskænkede gin hos Njord Gin. Et klart hit, som man fint kunne udvide yderligere næste år.

Evalueringen af NorthSide 2018: En stabil fest uden de store udsving

Rombaren, hvor man kunne sidde i sofaer og tage et afbræk fra musikken, var også populær ligesom skoven, champagnebaren og Norlund var det. På drinksiden var der et pænt varieret udvalg.

 

Hold op, et svineri

NorthSide 2018 havde i år valgt at indsamlingen af pant skulle gå til Røde Kors og opfordrede festivalgæsterne til at donere deres pant dertil.

Godt initiativ.

Evalueringen af NorthSide 2018: En stabil fest uden de store udsving

Men desværre gav det et kæmpe svineri på pladsen. Det flød med plastikkrus og kander, hvilket faktisk var til fare, når mørket faldt på. Det skal organiseres bedre, så når der ikke er koncert ved en scene, kan der ryddes op. Der var generelt meget svineri på pladsen i år. At festivalgæsterne ikke rydder op efter sig selv, kan NorthSide ikke gøre noget ved, men flere skraldespande eller tømning af skraldespande var en mulighed.

Evalueringen af NorthSide 2018: En stabil fest uden de store udsving

Først på aftenen så vi mange overfyldte skraldespande. Det skal dog siges, at næste morgen var pladsen pæn og klar til en ny dag.

 

Pantmaskinen

Hvorfor skal man betale pant, når man ikke kan aflevere sine krus igen? Det er sgu for dårligt, og er et skjult gebyr. En ommer til næste år.

 

Nu til roserne

Sideshowet var blevet udvidet med mange kvadratmeter og igen i år træk det mange mennesker til burlesque, cabaret, performance og musik samt Silent Disco og den specialbygget kirke til vanvittige Las Vegas-agtige bryllupper. Der skal også ros for logistikken, de ekstra siddepladser rundt på festivalområdet og de overdækkede områder, der denne gang var tiltrængt pga solen og ikke regnen. Koncerterne forløb som de skulle. Lyd, lys og sceneopbygning fungerede godt, men der blev spillet højt i år. Desværre ikke nok til at overdøve publikums snakken. Vi så glade mennesker, og der var god stemning på pladsen. Så alt i alt en god festival, hvor der er plads til forbedringer.

Evalueringen af NorthSide 2018: En stabil fest uden de store udsving

Del artikel

Andre læser også