Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

F. Høj – smørrebrød i verdensklasse, intet mindre!

Af Line Ingwar Karlsen

Wassim Hallal overrasker mig igen, igen. Det er ikke nyt for mig. Han har efterhånden gjort det nogle gange. Men at han er så sindssyg skarp på smørrebrød, til den pris, kom i den grad bag på mig.

 

Dette er en anbefaling og ikke en anmeldelse. På Aarhus Update har vi den praksis, at vi ikke anmelder spisesteder før, de har været åbne i en måned. F. Høj har kun en uge på bagen, så den er ikke gammel nok til, at vi kan anmelde den, endnu. Men maden er i en klasse for sig selv, til priser, som man tror, er løgn. Derfor får du en lille anbefaling om et besøg på byens nye hippe Deli.

F. Høj i Aarhus_

Nye standarder for dansk smørrebrød

Jeg var forbi til frokost og fik mig en sjælden overraskelse. Heldigvis en af de positive. Jeg bestilte tre stykker smørrebrød og en omgang hjemmelavet hindbærsaft med brus. 130 kroner for tre valgfrie stykker. To stykker koster kun 100 kroner.

 

Som at være i smørrebrødshimlen

Som på toprestauranter får man ikke et navn på, hvad man spiser. Ikke noget med et stykke dyrlægens natmad. Her er kun korte ord på, hvad man kan forvente at få. Min frokost bestod af Rejer – Æg – Estragon, Høns – Æbler – Kyllingeskind og Okse – Sprøde løg – Remoulade. Tre stykker som hver især var kunstværker. Ikke små kunstværker men den type som både er store og mætter.

Smag i verdensklasse hos Wassim Hallal på F. Høj

Jeg har svært ved at forestille mig smukkere og mere velsmagende smørrebrød, end de tre stykker jeg fik her. Og dog, så skulle det måske være, hvis jeg skulle prøve de tre andre stykker, som F. Høj har på tavlen. Der er som regel 6 stykker at vælge imellem, men jeg var mere end mæt efter mine 3 stykker.

 

At de tre stykker kun kostede 130 kroner er stadigvæk en af de store gåder i min verden. Hvis Wassim Hallal og kompagni havde forlangt det dobbelte, ville jeg også synes, det var en god pris. Sjældent jeg oplever det. Jeg betalte 190 kroner inklusiv den hjemmelavede saft. Normalt ville jeg drikke hvidvin eller øl til min frokost, men det bliver prisen ikke meget højere af.

En lille udvalg af ckokolader hos F. Høj i Aarhus_

Så er provinsen i toppen af smørrebrødsligaen

De tre stykker, jeg smagte i dag, var i Michelin-klassen. Uden et gran af tvivl. De var klart blandt de skarpeste stykker, jeg nogensinde har smagt. Brødet bages på Frederikshøj og skiller sig ud på flere måde. Maltsmagen og konsistensen er anderledes. Det er lavet efter nye metoder, og gør op med det typiske, fugtige, klæge brød mange bagere i dag laver. Jeg var så besat af rugbrødet på F. Høj, at der gik et stykke tid, inden jeg kunne forholde mig til det, som var ovenpå.

Delien ved åen - F. Høj

Det er en Deli – og ikke en restaurant

Jeg har hørt flere gæster, som ikke helt har kunnet forstå, hvad F. Høj var for en størrelse. Sandt nok, man kan sidde ned og spise sin mad, både inde og ude. Du får både tallerken (Royal Copenhagen), bestik og glas at drikke af. Men derfor er det ikke en restaurant. Det er en moderne deli og konditori, hvor du køber og betaler din mad ved disken. Dog bliver maden serveret ved bordet, hvis du vælger at spise den hos F. Høj. Ellers er det en takeaway i gourmetklassen.

 

F. Høj – Deli – Smørrebrød – Conditori
Grønnegade 2
8000 Aarhus C
Link til hjemmeside
 

 

Del artikel

Andre læser også