Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bæredygtighed til lave priser: Besøg legendarisk Aarhus-restaurant

Af Freja Dumont

Den Rustikke i Mejlgade har altid været en restaurant, hvor du får et godt måltid til få penge.

Prisen er stadig lav, men restauranten er samtidig blevet mere ambitiøs og tager nu udgangspunkt i lokale og økologiske råvarer.

”Selvom vi ligger i den billige ende, så kan vi stadigvæk servere god mad med fokus på bæredygtighed, der samtidig er value for money, ” siger ejer og kok Troels Buus Thomsen.

På Den Rustikke koster menuen blot 275 kroner. Der er altid tre forskellige forretter, tre hovedretter og to desserter, og du vælger selv, om du vil have en ret med kød, fisk eller vegetarisk.

Skiftes hovedretten ud med en ribeye eller desserten ud med omgang ost, så koster det lidt ekstra, men ellers er der ingen tillæg.

Bæredygtighed til lave priser: Besøg legendarisk Aarhus-restaurant

Lokalt og økologisk

Menuen skifter hver måned, så der er altid et udvalg af sæsonbetonede retter.

”I løbet af årstiderne er mange ingredienser ikke altid lige aktuelle. Det er vigtigt, vi benytter os af de råvarer, som er i sæson. Man må gerne smage det aktuelle ude i naturen,” siger Troels Buus Thomsen.

Med fokus på det lokale har Den Rustikke nu også taget avokadoen af kortet, ligesom restauranten er begyndt at handle økologiske grøntsager og grønne skud med Sommergrønt i Hadsten og Verdens Ende på Helgenæs.

”Hovedelementerne i retterne kommer fra Danmark og så tæt på Aarhus som muligt. Derfor er det også økologisk, dansk kvæg, som vores ribeye og tatar kommer fra,” siger Troels Buus Thomsen.

Den Rustikke har åbent fra tirsdag til lørdag til frokost og aften.

Del artikel

Andre læser også