Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endelig tilbage: Snart genåbner Havnens Perle efter voldsom brand

Af Jonathan Sten Drivsholm
Arkivfoto: Bøfsandwich på Havnens Perle
Arkivfoto: Bøfsandwich på Havnens Perle

For lige knap 3 måneder siden stod Havnens Perle i flammer.

Branden var tæt på at koste Aarhus’ legendariske grillbar livet, men heldigvis er det lykkedes Havnens Perle at genopstå af asken som en anden Fugl Føniks.

Grillbaren er endda nået så langt i genopbygningsarbejdet, at ejer Peter Lerdrup nu er klar til  at melde en snarlig åbningsdato ud.

Om præcis en uge – fredag d. 3. juni – kan du, hvis alt går vel, igen besøge Havens Perle på Dagmar Petersens Gade, som på dagen genåbner efter måneders ufrivillig lukning.

“Det er vildt, og det er dejligt. Vi glæder os helt vildt allesammen og er spændte på at prøve det nye køkken. Det bliver godt at få en rytme ind i hverdagen igen,” siger Peter Lerdrup til MigogAarhus.

Genåbningen af Havnens Perle bliver med et mindre sortiment end vanligt, men Peter Lerdrup forsikrer, at der vil være bøfsandwiches såvel som pølser og burgere at få.

Siden 1962

Havnens Perle er et historisk spisested, der bryster sig af at være den første grillbar i Jylland, som introducerede bøfsandwichen for sine kunder.

Inden for de seneste 10 år har den to gange vundet prisen for Danmarks Bedste Bøfsandwich – i 2012 og 2014.

Endelig tilbage: Snart genåbner Havnens Perle efter voldsom brand
Havnens Perle.

Grillbaren har eksisteret siden 1962, hvor den åbnede under navnet ‘Lerdrups Snackbar’. Dengang lagde Norges-færgerne til ved kajen, hvor stedet til at starte med var en is- og souvenirkiosk.

Siden blev sortimentet udvidet med røde pølser og salget af dem gik så godt, at souvenirene blev taget af hylderne.

Prisvindende pølser

Kiosken transformerede sig til en rigtig pølsevogn, der med tiden blev prisvindende.

I 2007, 2008 og 2009 blev stedet kåret til Aarhus’ bedste pølsevogn.

Grillbaren har en målsætning om, at kunne servicere sine kunder med hurtig mad af god kvalitet til konkurrencedygtige priser i et venligt og gerne muntert miljø.

Havnens Perle et sted, hvor alle kan komme, som de står og går. Om du kommer i arbejdstøj, i snavsede klæder efter havearbejde i hjemmet eller i jakkesæt fra kontoret, så er der mad og plads på Aarhus’ legendariske grillbar.

Del artikel

Andre læser også