Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få dit gamle gulv til at stå som nyt med en gulvafslibning

Af Annoncør

Er dine gamle trægulv gået hen og blevet noget matte i betrækket? Så har du sikkert overvejet at skrotte dem til fordel for en ny gulvbelægning.

Mange boligejere vælger at følge tidens tendens inden for indretnings mode, og udskifter deres ægte trægulve med mere moderne gulvtyper så som betongulve, cementgulve, epoxygulve eller gulve af syntetisk klik parket. Og det er faktisk synd – for træværk er og bliver det mest optimale materiale til gulvbelægning.

Hvorfor skal jeg beholde det gamle gulv?

Der er mange gode grunde til ikke at skille sig af med det slidte trægulv. Selv om gulvet måske ikke just er en pryd for boligen er det nemlig stadig et stort aktiv. Dette gælder især hvis der er tale om et originalt trægulv, det vil sige et trægulv som blev anlagt samtidig med at bygningen blev opført.

Et originalt trægulv vil for det første passer perfekt til boligen uanset om der er tale om en patricier villa med sildebensparket eller en ægte storbylejlighed med plankegulv i eg. For det andet vil træværket holde en god og solid kvalitet. I bygninger, som er opført frem til midten af det forrige århundrede, anvendtes nemlig udelukkende massive træsorter i forbindelse med anlæggelse af gulve.

Det var jo meningen at de skulle kunne holde. Og det er der faktisk mange af dem der stadig gør.

Spar penge med en gulvafslibning

Det vil være meget dyrt at få lagt et trægulv i en kvalitet som svarer til boligens originale trægulv. Derfor er det en god idé at undersøge mulighederne for at få gulvet restaureret.

Hvis træværket i gulvet generelt er sundt, og gulvet ikke har nogen alvorlige skader – for eksempel i form af dybe hakker eller revner, eller forskydninger i planet – vil dit gamle trægulv med meget stor sandsynlighed kunne blive rigtig flot igen. Det er blot et spørgsmål om at få en dygtig gulvmand til at foretage en grundig og effektiv gulvafslibning med tilhørende efterbehandling.

En gulvafslibning er langt billigere end en udskiftning af gulvet. Du vil blive overrasket over hvor flot dit gulv kan blive med en gulvafslibning, som fjerner alle overfladiske skønhedspletter og efterlader træværket skinnende og flere toner lysere. Og med en overfladebehandling i form af lakering eller sæbebehandling kan dit gulv faktisk komme til at stå som var det ganske nylagt.

Du kan altid få et skarpt tilbud på en gulvafslibning udført af en faglært gulvsliber hos Gulvkanonen – læs mere på Gulvkanonen.dk

Del artikel

Andre læser også