ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbner eksklusivt dørene: Kom med til anerkendt cocktailkonkurrence i Aarhus

Af Freja Dumont

Elsker du også en god cocktail med kvalitetsrom?

Så kan du resten af oktober besøge syv cocktailbarer rundt omkring i landet og smage på forskellige cocktails, der alle har den anerkendte Diplomatico rom som hovedingrediens.

Lige nu afholdes konkurrencen ’Artisans of Taste’ nemlig, hvor udvalgte bartendere fra hele Danmark konkurrerer om at lave den lækreste cocktail med et af de mest populære rom-mærker i Danmark – og du er inviteret med.

Åbner eksklusivt dørene: Kom med til anerkendt cocktailkonkurrence i Aarhus
PR Foto

Del den gode cocktailoplevelse

Det er Sprit & Co., der er den danske distributør af Diplomatico, som arrangerer konkurrencen herhjemme.

De ved om nogen, hvor mange dygtige bartendere, der findes over hele landet, men denne gang vil de gerne invitere dig til at blive en del af den prestigefyldte branche.

De populære cocktailkonkurrencer foregår nemlig normalt bag lukkede døre og kun for et udvalgt smagspanel – men denne gang kan du også smage på deres nytænkende kreationer.

”Vi synes, at alle, der vil, skal have lov til at smage bartendernes kreationer. De har lagt meget tid og hjerteblod i dem, og det synes vi, alle fortjener at opleve.

Derfor kan man i hele oktober smage de forskellige cocktails på de barer, som finalisterne arbejder på,” siger Julian Adam Hall, salgskonsulent hos Spirit & Co.

Udover at cocktailen skal indeholde Diplomatico rom, er det også et kriterium, at der er fokus på bæredygtighed og lokale råvarer i kreeringen af drinken, hvilket afspejler sig på forskellige måder hos hver enkelt bartender.

Vinderen af konkurrencen får en tur til Diplomaticos destilleri i Venezuela sammen med vinderne fra en række andre lande.

Åbner eksklusivt dørene: Kom med til anerkendt cocktailkonkurrence i Aarhus
PR Foto

Rom og hyldebær i en magisk kombination

Syv dygtige bartendere er blevet udvalgt som finalister, og en af dem finder du i Aarhus, nærmere bestemt på Gedulgt, som er en af landets absolut bedste cocktailbarer.

På Gedulgt er 29-årige Mia Hjorth barchef, og hendes cocktail i konkurrencen hedder “Rum in my veins”.

Navnet stammer fra den mørkerøde farve fra hyldebærrene, samt varmen og sødmen fra Diplomatico Reserva Exclusiva, der spreder sig i kroppen.

“’Rum in my veins’ startede med at tage udgangspunkt i en cosmopolitan. Jeg ville gerne lave en drink hvor rommen selvfølgelig var i centrum, men at den stadig havde et tørt og friskt udtryk.

Kærnemælks vallen giver den flotte skum på toppen, der giver et blød indtryk på læberne når man drikker drinken igennem.

Honning er det søde element i drinken, der giver fylde og lidt ekstra smag, og som efter min mening går rigtig godt sammen med de andre ingredienser,” siger Mia Hjorth.

Mia har også fokus på bæredygtighed og lokale råvarer i kreeringen af sin drink. Hun er bl.a. glad for at lave saft af hyldebær, hun selv plukker, og vil gerne videreføre det til sin lækre drink.

“Jeg elsker at bruge råvarer i sæson, og selv komme ud i naturen og plukke.

Jeg bruger lokal honning fra Djursland, æblesyre i koncenteret form istedet for citrussyre, da vi har så mange skønne æbler i Danmark. Der har nemlig været tradition for, at når man også bruger æbler, når man laver hyldebærsaft.

Kærnemælksvallen er selvfølgelig dansk produceret, og her har jeg valgt en der er produceret på den gamledags måde,” siger Mia Hjorth.

Smag dem i oktober

Artisans of Taste-konkurrencen løber hele oktober, så det er ved at være sidste chance, hvis du også gerne vil smage de mange lækre cocktails.

Det er en særlig mulighed for at smage nogle helt unikke cocktails med en af verdens mest anerkendte rom-mærker – og hvem vil ikke gerne det?

De syv finalister er udover Mia fra Gedulgt i Aarhus også Mathias fra Perron 13 (Timm Vladimirs Køkken), Tihomir fra Salon 39, Victor fra Carl’s Øl og Spisehus, Chechulina fra Silo, Christian fra Sidecar og Diogo fra Curfew.

Vinderen kåres i starter af november og findes via uanmeldte ekspertbesøg fra både Diplomatico samt Sprit & Co.

Du kan læse meget mere om hver enkelt finalist lige her.

Hvad: Artisans of Taste
Hvor: På syv forskellige barer i Danmark
Hvornår: Hele oktober måned
Hvor meget: Cocktails fra 110 kr.
Hvordan: Læs mere om alle finalisterne her

Del artikel