Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få et større cash flow – guide til factoring for B2B  

Af Annoncør

Hvad er factoring?

Et begreb som factoring vinder større og større indpas blandt de danske virksomheder – det er en metode til at frigive større likviditet i den enkelte virksomhed ved at lade en tredjepart – et såkaldt factoringselskab – stå for at inddrive de udestående beløb hos kunderne, samtidig med at fakturabeløbet belånes.

Factoring tilbydes især B2B-virksomheder (business to business), der har en større millionindtjening.

Men hvordan fungerer factoring i praksis?

Sådan fungerer factoring i praksis

Den større virksomhed udsteder dagligt adskillige fakturaer til kunderne – ofte med længere betalingsfrister, hvorfor der gerne går en rum tid, før pengene tikker ind på kontoen.

Har man imidlertid brug for et større cash flow, er det muligt at gøre brug af factoring..

Efter virksomheden har indgået en aftale med factoringselskabet, overtager selskabet arbejdet med at inddrive pengene fra kunderne. Samtidig stiller selskabet en kreditramme til rådighed for virksomheden ved straks at udbetale 80% af fakturabeløbet – selvom kunden endnu ikke har betalt.

Factoringselskabet kan efterfølgende stå for alle former for debitoropfølgninger og udsendelse af rykkere.

Når kunden har betalt de resterende 20%, fuldender factoringselskabet bogføringen, og beløbet overgår til virksomheden. Virksomheden får således 100% af det fulde beløb – men betaler dog visse gebyrer for factoringselskabets arbejde.

Et godt alternativ til kassekreditten

Factoring er et godt alternativ til kassekreditten og vinder som sagt større indpas hos flere danske B2B-virksomheder.

Den store gevinst ved factoring – foruden det større cash flow – er, at man frigiver mere tid til andre opgaver ved at outsource administrationsarbejdet for betalinger.

Man skal dog samtidig være indstillet på at overlade ansvaret til en tredjepart.

Det er særligt en metode for virksomheder med en større millionindtægt og længere faktureringsfrister – hos factoringselskabet AL Finans hjælper man f.eks. kunder, der har en indtægt på over 10 millioner kroner.

Få hjælp til Factoring af AL Finans

Ét af de største factoringselskaber på det danske marked er AL Finans, der er et datterselskab under Arbejdernes Landsbank.

Foruden udlån til private og erhverv er factoring til erhverv et af kerneområderne.

Du kan læse mere på alfinans.dk og få et større indblik i, hvornår det er værd at overveje factoring. Du kan bl.a. også bruge den online beregner til at tjekke, hvor stor en likviditet du kan få frigivet på baggrund af den årlige omsætning.

Du kan via hjemmesiden ligeledes indhente et skræddersyet tilbud.

Del artikel

Andre læser også