Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kun 300 flasker til salg: Få fat i unik Aarhus Festuge-gin

Af Freja Dumont
PR Foto
PR Foto

Gin er og bliver en populær drik på alkoholfronten – og nu kan Aarhus prale af at have fået en helt original af slagsen.

Aarhus Festuge og Njord Distillery er nemlig i forbindelse med Festugen 2021 indgået et samarbejde som ender ud i en specialproduceret Festugegin, ‘Gin it Together’, som skal indkapsle smagen af Aarhus.

Destillatet til Festugeginnen er lavet på Aarhus Festugeøl 2020, som aldrig nåede at blive færdigbrygget, fordi Aarhus Festuge blev aflyst. Og så produceres der i alt kun 300 flasker, som hver er unik og nummereret.

Smagen af Aarhus

Ginnen er destilleret midt i Aarhus og indeholder urter fra forskellige aarhusianske natur-zoner: byen, forstæderne og landet.

Resultatet af mange tests er en gin, hvor de udvalgte urter tilsammen giver en kompleks og mangfoldig oplevelse, som smelter sammen til en helhedsoplevelse.

Byen og havnen lever videre i ginnen gennem destilleringen af de karakteristisk duftende sheanødder fra naboen AAK og citronverbena og salvie fra destilleri-havens krukker på Sydhavnen.

Fra parcelhushaver og parker (blandt andet fra Viby) er indsamlet solbærgrene, kvæder og æbler.

Fra Norsminde-området er der benyttet hybenfrugt, hyldeblomst og syren, og fra Marselisskovene er brugt den nærmest vaniljeduftende skovmærke.

Når du køber en gin, har du også mulighed for at få en gratis Aarhus Festuge 2021-plakat med i købet. Køb din gin her. 

Aarhus Festuge 2021 løber af stablen 27. august – 5. september.

Del artikel

Andre læser også