Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Start dagen på Trøjborg: Få lækker morgenmad for under 100 kroner

Af Freja Dumont

Trøjborg bliver kaldt byen i byen, og den hyggelige Aarhus-bydel er fyldt med masser af butikker, restauranter, caféer og grønne områder.

På toppen af hovedgaden, Tordenskjoldsgade, finder du Café Ziggy, der siden 80’erne har været synonym med Trøjborg og omvendt.

Her bliver du mødt af en tilbagelænet stemning og et menukort med Ziggys egne fortolkninger af caféklassikere som caféburgere og håndmadder.

Du kan besøge stedet fra morgen til aften, og hvad end du er på udkig efter frokost eller blot vil nyde en kop kaffe, kan Ziggy klare det hele.

Start dagen på Trøjborg: Få lækker morgenmad for under 100 kroner

Spar 25% på din morgenmad

Ziggy er især kendt for deres morgenmad, som, hvis du spørger os, bestemt er værd at lægge vejen forbi Trøjborg for.

Det er det perfekte sted at starte dagen, hvad end du skal på op på uni, er lokal i området eller bare godt kunne tænke dig en lækker morgenmad til billige penge. 

Morgenmaden, som bliver til brunch lidt længere oppe ad dagen, serveres fra klokken 9.00-12 i hverdage og 9-13 i weekender. Du får 3 retter for 99 kr., 4 retter for 119 kr. og 5 retter for 139 kr.

Nu og henover sommeren kan du spare 25% på din vælg-selv-brunch, hvis du besøger Ziggy mellem kl. 9-10.

Vi testede Ziggys morgenmad

Nogle er sultne fra morgenstunden, mens andre lige skal have maven i gang, før der er plads til det store.

Heldigvis er der noget for både den lille og store sult hos Ziggy.

Du kan nemlig vælge tre til fem retter på morgenmadskortet, som byder på alt fra klassikere som scrambled eggs og pandekager til mere specielle retter som Tarte Flambée.

Start dagen på Trøjborg: Få lækker morgenmad for under 100 kroner

Lad os lige dvæle ved Tarte Flambée et øjeblik – for det var faktisk en af vores favoritretter, da vi besøge Ziggy til en omgang morgenmad.

Den franske tærte, som nærmere er en “hvid pizza”, består af butterdej, der i kombination med det salte bacon og den syrlige cremefraiche var en virkelig delikat lille hapser.

Vi vil også gerne lige slå et slag for stedets lækre avocadomad på ristet rugbrød med spejlæg. En vigtigt deltaje at nævne her er den delikate urtecreme, som brødet er smurt med. Mums siger vi bare.

Start dagen på Trøjborg: Få lækker morgenmad for under 100 kroner

Til den søde tand bestilte vi Ziggys French Toast – på dansk kaldet Arme Riddere – med sirup, flormelis og friske bær på.

Hvis du er til den lækre spise, som er baseret på hvidt brød skåret i skiver og væddet i æg, mælk og kanel, så vil du med garanti også elske Ziggys version.

Vi bestilte 8 forskellige retter og delte det hele mellem to. Men hvis der er én af retterne, du ekstra godt kan lide, anbefaler vi klart, at du vælger den for dig selv. Du kan også få enkeltstående retter, så det passer til én portion.

Har man derimod lyst til at hapse lidt af det hele, fungerede det rigtig fint at dele 8 retter mellem to.

Start dagen på Trøjborg: Få lækker morgenmad for under 100 kroner

De laver også en virkelig god latte hos Ziggy – og det er oplagt at skylle morgenmåltidet ned med den lækre kaffe. Hvis du ikke skal på arbejde efter morgenmaden, anbefaler vi klart stedets Mimosa, som består af pressede appelsiner og cava.

Senere på dagen kan du få lækre salater og burgere på caféen og til aften tilføjes et par nye retter som Bøf Bearnaise med Ziggys ovnstegte kartofler eller dagens fangst.

Læg selv vejen forbi den hyggelige café på Trøjborg og oplev stemningen i byen i byen.

Hvor: Tordenskjoldsgade 96, 8200 Aarhus N