Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus Festuge er i gang: Få overblik over højdepunkterne

Af Freja Dumont
Foto: Martin Dam Kristensen
Foto: Martin Dam Kristensen

Festugen nærmer sig med hastige skridt, og i morgen, fredag den 27. august, bliver byen indhyllet i fest og farver.

I 10 dage fyldes Aarhus med musik, kunst og kulturarrangementer, og med temaet ”In It Together” hyldes fællesskabet og den magi, vi kan skabe sammen, hvilket i år er vigtigere end nogensinde.

Få her et overblik over nogle af Festugens højdepunkter og få inspiration til oplevelser, du kan tage del i under årets Festuge.

Lysfestival  

Lysende sommerfugle, der lander i havnebassinet. Store mælkebøtter, der svæver gennem byen.

De smukke, gamle træer, der lyses op og får nyt liv. Det er blot noget af det, Festugegæsterne kan se frem til, når Aarhus Festuges Lysfest indtager Midtbyen under Aarhus Festuge 2021.

Byvandring: Byen Set Fra Oven

Oplev byen ovenfra på denne selvguidede tur mellem tårne og udkigsposter i Aarhus

Med Byen Set Fra Oven får du muligheden for at opleve byen fra en lidt anderledes vinkel, når du via GeoQuestor guides rundt mellem nogle af Aarhus’ fantastiske udkigspunkter.

Der er mulighed for at opleve nogle af byens kendte højdepunkter som Salling Rooftop, Aarhus Domkirkes kirketårn eller regnbuen på toppen af Aros, hvor du kan spejde ud over Aarhus Centrum.

Du kan også se ud over det historiske Sydhavnskvarter fra Kulbroen, se på Aarhus bugten fra udkigsposten i Riisskov og mange andre skønne udsigter over Aarhus.

Læs mere her. 

Den Blå Bro – Mølleparken – Fiskergyde

Hvordan ser Aarhus ud fra vandet?

Det får du svaret på, når bådsuccesen Den Blå Bro vender tilbage. Festugens specialbyggede, soldrevne både er endnu engang klar til at sejle dig rundt i åen og havnen og vise dig, hvordan byen ser ud fra den anden side.

Denne rute tager ca. 25 minutter.

Læs mere her. 

Arkitekturudstillingen: “20000000”

Udstillingen af arkitekterne Jacob Billesbølle og Victor Hauerslev Munch har til formål at vise, hvordan Aarhus kan få flere grønne byområder i fremtiden.

Navnet “20000000” kommer altså også fra Aarhus Kommunes ambition om, at der skal skabes 20.000.000 kvm. naturområder i Aarhus.

Læs mere her. 

Natcabaret

Komikere, magikere, akrobater og internationale artister er klar til at indtage scenen i teaterhuset Hermans i Tivoli Friheden og fortrylle salen med deres enestående shows, som du uden tvivl vil huske længe efter.

Restaurant Terrassen byder på en velkomstdrink og en tre-retters menu inden showets start, så I sammen kan komme i den rette stemning.

Læs mere her. 

Gadeteater: Panoramas AarhusOrama

Panorama Kino Theatres ‘AarhusOrama’ er en anderledes teateroplevelse for både børn og voksne.

Sæt dig godt til rette i Panoramas biografsæder og lad dig rive med, når biografen drejer 360 grader og tager dig med på en levende filmrejse i Byparken.

Skuespillere følger med dig rundt, mens omgivelserne skifter, og forestillingen bliver en del af virkeligheden.

Læs mere her. 

Gallerivandringer

Hvad er kunst? Og hvordan ser kunsten ud i Aarhus? Det er nogle af de spørgsmål, vi forsøger at finde svar på, når Aarhus Festuge inviterer dig til at se byen igennem kunsten.

I samarbejde med en række af byens gallerier, tager kommer du på en guidet gallerivandring hos både kendte og mindre kendte aarhusianske gallerier.

Læs mere her.

Koncert med Jesper Lohmann i Rådhushallen

Jesper Lohmann har tidligere udfoldet sig i både film, TV, musicals og teaterstykker, men til denne koncert i Aarhus’ flotte Rådhushal vil han fortolke sange fra musikalske legender som Otto Brandenburg, Frank Sinatra og Elvis Presley.

Oplev Jesper Lohmann og Aarhus Jazz Orchestra til en festlig oplevelse i Rådhushallen.

Læs mere her.

Udforsk selv programmet

Du kan selv dykke ned i de mere end 1000 skønne oplevelser i de 10 magiske Festugedage lige her.

Her på MigogAarhus kommer vi også løbende til at opdatere dig på mange af de forskellige begivenheder, der kommer til at løbe af stablen i Aarhus de næste 10 dage.

Del artikel

Andre læser også