Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Politiet sigtede 28 trafikanter: Færdselsindsats i det vestlige Aarhus

Af anders@sommersangdigital.dk

Østjyllands Politi gennemførte fredag aften og nat en færdselsindsats i den vestlige del af Aarhus. Resultatet af indsatsen medførte, at politiet sigtede 28 trafikanter for i alt 38 forseelser. Af de mere kuriøse forseelser kan nævnes, at en bilist kørte meget aggressivt på den ydre Ringvej. Bilisten kørte meget tæt på forankørende i to tilfælde, overhalede højre om, og kørte herefter 120 km/t mod en tilladt maks. hastighed på 70 km/t. Uheldigvis for bilisten lå der en civil politibil bag ham og dokumenterede det hele på video. Forseelserne betyder, at bilisten nu kan se frem til en periode uden kørekort og dermed en mistet ret til at køre bil.

 

En billist blev målt til at køre med 101 km/t på Ringvejen. Da bilisten blev standset og konfronteret med sigtelsen, der ville medføre et klip i kørekortet, valgte føreren at stikke af til fods. Føreren blev løbet op, og under anvendelse af den fornødne magt, blev vedkommende anholdt. En narkotest på stedet viste, at føreren også var påvirket af narko under sin kørsel.

 

En billist blev målt til at køre med 100 km/t mod tilladt 70 km/t på Ringvejen. Bilisten anvendte begge vognbaner i sin kørselsretning under sin hurtige kørsel. Da bilisten blev standset af politiet, blev det konstateret, at vedkommende ligeledes var påvirket af spiritus i en grad, der lå noget over den tilladte promillegrænse.

 

På Østjyske motorvej, ved Firkløveret, blev en billist målt til at køre med 196 km/t mod tilladt 110 km/t.

 

Politikommissær Amrik Singh Chadha, fra Færdselssektionen hos Østjyllands Politi, finder resultatet af indsatsen for tankevækkende. Der er stadigvæk en del trafikanter, der tror, at færdselsloven er vejledende. Det er den ikke, og så må man tage konsekvensen heraf. Politiet har stor fokus på området, og Østjyllands Politi vil også fremadrettet være til stede i et forsøg på at dæmme op for trafikkulturen. Politiets indsatser har forbedret forholdene i området, men der er stadigvæk en del at arbejde med, hvorfor vi også fremadrettet vil sætte hårdt ind over for de trafikanter, der sætter andres menneskeliv på spil.

 

Nedenfor følger et udpluk af de sager som indsatsen genererede:

 

5 står til betinget frakendelse af kørekortet for grove hastighedsovertrædelser.

13 får klip i kørekortet for hastighedsovertrædelser

3 klip i kørekortet for ulovlige overhalinger

1 var narkopåvirket

1 var spirituspåvirket

1 var frakendt førerretten.

4 foretog ulovlige overhalinger – alle til klip i kørekortet.

Derudover 10 andre sager – herunder anvendelse af håndholdt mobiltelefon mv.

Del artikel

Andre læser også