Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Falafel Bar – nok lidt for billigt

Af Freja Dumont

I Frederiks Allé ligger en lille Falafel Bar. Det kalder de sig, i hvert fald. Et takeaway sted hvor der er få pladser til at spise både ude og inde. Stedet reklamerer med, at være byens billigste, og det trækker åbenbart kunder til, for der er godt gang i den lille biks. Falafler er in. Men kvaliteten er svingende. At foretrække er selvfølgelig de hjemmelavede. De findes hos Falafel Bar.

Falafel Bar Aarhus

Fint lille udvalg

Udvalget var til at overskue. En tallerken med falafel, pita og grønt, samt tre ruller/pitaer med kylling, falafel eller steak var der at vælge mellem. Vi tog en af hver. Den ene som menu med fritter og sodavand. Betjeningen var sød og smilende. Han ville dog gerne slå over i engelsk, og det gjorde vi så. Bestillingen havde han styr på, og samtidig bød han nye kunder velkommen med et “lige et øjeblik”.  

Indretningen hos Falafel Bar i Frederiks Allé

En stor menu

Rulle med okse, fritter og sodavand til 59 kroner bestod menuen af. Ud over okse var den med løg og peberfrugt, salat, tomat og dressing. En lille rulle, hvor løg og peberfrugt var fremtrædende. De blev stegt lige inden, de kom i. Oksen gjorde ikke meget væsen af sig. Fritterne var lyse og alt for bløde. Intet sprødhed over dem – desværre.

Falafel Bar - nok lidt for billigt

Krydret kylling

Rullen med kylling. Igen med stegte grøntsager, salat, tomat og dressing. Det var ikke den største rulle, men prisen var også kun 35 kroner. Kyllingen var let krydret, hvilket gav en fin smag. Salaten var friskskåret og sprød. Brødet var lidt sejt i det og gjorde intet godt for rullen. De to ruller blev piftet op med lidt chili, hvilket kan anbefales.

Ikke jordens bedste - Falafel Bar i Frederiks Allé

Pita med falafel var bedst

Dagens vinder var pita med falafel. Falafler er vegetarisk og laves bl.a. af kikærter, løg, hvidløg, koriander og frisk persille. I pitaen var der også tomat, røde og grønne pickles, hele mynteblade og salat. Falaflerne var hjemmelavede og godt sprøde. Der manglede dog smag i dem. Til gengæld var der smag i hummussen og dressingen, så det hele spillede godt sammen. Brødet ødelagde det dog desværre, da det kun var ristet på den ene side, så den anden var bleg, blød og våd.

Pita med falafel fra Falafel Bar i Frederiks Allé

Hjemmelavede falafler

Tallerken med falafel, hummus, salat, tomat, pickles, mynte, koriander, pita og dressing ved siden af. 6 pænt store falafler lå der i bakken. De var hjemmelavede og stegt i olie lige inden serveringen. Der var ikke så meget smag, men de var friske. Hummusen var okay. Den trak tallerkenen op og ved at dyppe falaflerne i den, blev det faktisk ret godt. En stor portion med frisk salat til 49 kroner.

Falafel hos Falafel Bar i Frederiks Allé

Pris og kvalitet hænger sammen

Vi betalte 213 kroner for en tallerken, en stor menu, to ruller og en pita. Meget billigt for så meget mad, må jeg sige. Nok også for billigt. Det er lidt synd, at man ikke gør sig lidt mere umage, og så hæver priserne. Det vil jeg anbefale, at man gør.

Lidt mad fra Falafel Bar i Frederiks Allé

Det mener vi

Falafler skal hitte på en falafel bar. Der er helt sikkert potentiale for falaflerne her. Men på nuværende tidspunkt er de ikke ophidsende i sig selv. De er hjemmelavede, men der skal mere saft og smag i. Det er nok nærmere prisen, der trækker folk til. Det fås ikke meget billigere, men det ses også på størrelserne af rullerne og kvalitet. Der er et par gode takter. Hummussen er velsmagende, og det er en god ide med frisk stegte grøntsager. Hjemmebagt brød havde trukket niveauet op. Med mere skarphed, præcision og ikke mindst smag, så er der håb for lille Falafel Bar i Frederiks Allé. Hæv prisen og skab mere kvalitet.

 

Falafel Bar

Frederiks Alle 128
8000 Aarhus C
Telefon +45 32 15 75 54

 

Del artikel

Andre læser også