Gratis fisketur: Fang fisken med de grønne ben
En anderledes fisketur med smagsoplevelsen i centrum. Vi fanger hornfisk fra stranden, og derefter bliver de stegt over bål og spist med lækkert lokalhøstet tilbehør.
For mange er hornfisken dog ikke en kendt spisefisk – og nogle undgår den måske helt bevidst. De grønne fiskeben får den nemlig til at se giftig ud. Men heldigvis er hornfisk ikke giftige.
Fiskebenenes grønne farve har en naturlig forklaring, som naturvejleder og biolog Lars Brøndum fortæller mere om på fisketuren. Lars Brøndum er dagens turleder – og med hans store viden og interesse for naturens spiselige råvarer, er der masser af inspiration at hente.
Hvert forår i april og maj kommer hornfiskene ind i de danske farvande og tæt på kysterne for at gyde.
I fællesskab lærer vi at rense fiskene, og Smag på Aarhus’ måltidssnedker, Ursula Bjerggaard, sørger for at fiskene bliver stegt over bål. Fiskene spises med lækkert, frisklavet og lokalhøstet tilbehør.
Åkrogen Strandpark er et dejligt grønt område, hvor man kan finde mange spiselige urter og frugter på både strand og buskadser.
Skal du fiske, kræver det fisketegn (hvis du er mellem 18 og 65 år). Det kan købes på fisketegn.dk til enten en dag, en uge eller et år. Prisen for en dag er 40 kr. og et år 185 kr. Du skal medbringe tilladelsens nummer og legitimation. Du skal selv medbringe fiskestang. Men alle er velkomne til at kigge forbi og være med til at lave mad over bål.
Fisketuren er én af en række guidede naturture, som Smag på Aarhus i samarbejde med Naturhistorisk Museum inviterer til.
Omdrejningspunktet for turene er den spiselige natur, som skal findes, udforskes og smages.
Praktiske informationer
Tur: Fang fisken med de grønne ben
Tid: Lørdag d. 5. maj kl. 10.00-13.00
Sted: Åkrogen, Åkrogs Strandvej 34, 8240 Risskov.
Husk: Fisketegn og fiskegrej, samt egne drikkevarer.
Arrangør: Naturhistorisk Museum Aarhus & Smag på Aarhus, Aarhus Kommune.
Turleder: Biolog Lars Brøndum, tlf 23 36 16 62
Pris og tilmelding: Turen er gratis, og der er ingen tilmelding.
Om Smag på Aarhus
Smag på Aarhus er et 4-årigt projekt støttet af Nordea-fonden og forankret i Center for Byens Anvendelse, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune. Det er et ambitiøst natur- og madprojekt, hvor byens rum skal gentænkes, så der bliver flere spiselige og sanselige miljøer i Aarhus. Aarhusianerne skal selv være med til at skabe og påvirke deres nære omgivelser med smukke træer, buske og planter, der er fulde af smag. Samtidig skal den spiselige natur formidles, så flere af byens borgere opdager det mangfoldige spisekammer, som naturen i og omkring Aarhus byder på.