Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fantastisk nyt: The Tall Ships Races vender tilbage til Aarhus

Af Freja Dumont

Et af de allerstørste events i Aarhus vender retur, når den internationale kapsejlads The Tall Ships Races lægger vejen forbi Aarhus for første gang siden 2019.

De mange, mange aarhusianere og turister med hang til store, imponerende skibe kan derfor godt finde kuglepennen frem og sætte et stort, fedt kryds i kalenderen i 2026.

“The Tall Ships Races er en populær begivenhed, som altid vækker begejstring blandt både byens borgere og de mange gæster, som besøger byen, når skibene ligger til kaj.

Derfor glæder jeg mig også over, at Aarhus endnu engang får muligheden for at vise, at vi er blandt verdens bedste i værtskab af store, internationale begivenheder.

Jeg tør godt love, at der venter nogle sjove dage på havneområdet med god stemning og mange skibe og aktiviteter,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

The Tall Ships Races

Den traditionelle sejlads har været afholdt siden 1956 og har en stærk tradition for at besøge de danske havne. Aarhus har tidligere været vært for de store skibe i 2007, 2013 og 2019.

I gæsteanalysen fra 2019 angav 72 procent af gæsterne bosat udenfor Aarhus Kommune, at The Tall Ships Races var den primære grund til, at de besøgte Aarhus.

Samtlige gæster erklærede sig tilfredse eller meget tilfredse ved synet af de imponerende skibe.

Kæmpe opbakning til eventet

En gæsteanalyse af 2019-udgaven, den seneste gang de store skibe gæstede Aarhus, viste en imponerende tilfredshed blandt de fremmødte.

Således svarede hele 99 procent af de adspurgte gæster, at de var enten tilfredse eller meget tilfredse med eventen, ligesom hele 86 procent af de adspurgte gæster mente, at et event som The Tall Ships Races gør Aarhus til en spændende by at bo i og besøge.

I gæsteanalysen fra 2019 erklærede 95 procent af gæsterne sig enige i, at Aarhus bør være vært for tilsvarende store maritime events i fremtiden. 

Meldingen om at The Tall Ships Races vender tilbage kommer netop, som aarhusianerne har vinket farvel til de hurtige, højteknologiske Ocean Race-både. 

Del artikel

Andre læser også