Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Restaurant Carlton

Af Jan L. Pedersen

Anbefaling af Restaurant Carlton ved Pustervig i Århus. Området er det historiske og stemningsfulde latinerkvarter hvor der ligger et hav af små stemningsfulde butikker, caféer og restauranter. På Carlton er stemingen og indretningen a la en parisisk storbyrestaurant, hvilket gør stedet til et INsted for frankofile. De gamle brosten på torvet er med til at give området yderligere karakter.

 

Carlton har et originalt frankofilt køkken uden alt for mange dikkedarer. Lige sådan et spisested,  man har lyst til at dumpe forbi og bare nappe en hovedret uden for mange kunstneriske indslag på tallerkenen. Vi har spist en del gange på Carlton og er endnu ikke blevet skuffet.

Restaurant Carlton

De franske retter lever op til bistrostilen, og enkelte så vellykkede, at de kunne tjene som idealer. Rørt steak tatar med krydderurter er ikke mindre end fantastisk. Jeg diskuterede med tjeneren om den var bedre en den rørte tatar på Restaurant ET. Jeg mener det er et tæt opløb og de er begge i den absolutte top i tatarligaen. Et brasserie skal have en tatar på menukortet eller er det ikke et rigtig brasserie.

Restaurant Carlton

Carlton servere en frokosttallerken som er til dem der gerne vil smage lidt forskelligt til frokost.

Restaurant Carlton

Frokosttallerken med paté, røget laksetatar med stegt kammusling, tigerejer med mayo, chorizo, en grand cru skinke og et par stykker ost som afslutning.

 

Pænt stort vinkort. Et godt sammensat og overskueligt vinkort, hvor man måske blot kunne  ønske sig lidt flere alternativer i de lavere luftlag omkring 2-300 kr. Især Bourgognevinene er godt repræsenteret på kortet.

  • Fransk Brasserie? Ja
  • Fantastisk rørt tatar? Ja, et klart must for kødelskere
  • Parisisk stemning? Ja, i den grad
  • Centralt beliggenhed? Ja
  • Udeservering?
  • Gode tilkørselsforhold? Nej, det er muligligt at komme dertil i bil, men der er mange P-pladser tæt på
  • Moden og kompetent servering? Ja
  • Flot og varieret vinkort? Ja, meget flot

 

God fransk mad, til rimelige priser, dog ikke i den billige ende. God og komeptent service, og en charmerende indretning med hyggelig atmosfære. Carlton er gode til selskaber, så det tør vi også godt anbefale.

 

 

Del artikel

Andre læser også