Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fantastiske TV-2: Uforglemmelig afslutning på Fed Fredag i Friheden

Af Redaktionen

Skrevet af musikanmelder Jeppe Honoré.

Efterårsregnen havde meldt sin ankomst, men det afskrækkede ikke det aarhusianske publikum fra at møde talstærkt op til denne sidste Fed Fredag-koncert i Tivoli Friheden med bysbørnene fra TV-2.

Det har på mange punkter været en speciel sommer. En sommer, hvor vi igen måtte nøjes og tage til takke, men også en sommer, hvor vi endelig fik en mundsmag på fordums tids musikfællesskab i det danske sommerland – omend pænt pakket ind i krav til plads og pas.

Men nu siger kalenderen september, sommeren er forbi og restriktionerne lige så. Tivoli er åben, TV-2 er på plads, og nok er festugen forbi, men feståret er først lige begyndt, og det eneste, vi ville, var at danse bare en enkelt nat.

Fantastiske TV-2: Uforglemmelig afslutning på Fed Fredag i Friheden

Verdens lykkeligste publikum og nutidens unge

“Verden Lykkeligste Band” og “Danmarks Kedeligste Orkester” er begge titler, som den selvironiske gruppe har påtaget sig gennem dets 40 år lange levetid.

Og de kom også godt fra land med to ældgamle travere. “Lanternen” fra albummet “Nutidens unge” antændte koncerten og blev efterfulgt af hyldesten til den “Fantastiske Toyota” fra debutalbummet af samme navn.

Brugen af åbningsnumre, som publikum har kendt siden startfirserne, gav bandet en stor fordel ift. festugeåbningen i 2019, hvor Brandt og co. tabte momentum med nye skæringer.

Denne gang var publikum på fra start, og især det yngre publikum sørgede for at skabe en euforisk stemning, der er sjældent set. Man forledes sågar til at tro, de havde været på træningslejr i Steffen Brandts stærke tekstunivers.

Det er bemærkelsesværdigt, at TV-2 har så bred en appel, at de kunne trække de unge i Tivoli, når koncerten faldt sammen med et kæmpearrangement i Uniparken.

Fantastiske TV-2: Uforglemmelig afslutning på Fed Fredag i Friheden

40 års erfaring og nye kræfter

Modsat de fleste andre orkestre med samme antal år på bagen, har TV-2 formået at fastholde besætningen fra dengang. 40 års sammenspil kan både høres og mærkes.

Musikalsk set var der ikke de store overraskelser, men håndværket var på plads. Med sig havde de desuden blæsertrioen The Aarhus Horns, keyboardspilleren Peter Decker og korsangerinden Anne Hjort.

Sidstnævnte kom til sin ret i den smukke “Alt hvad hun ville var at danse”, som blev leveret i en afdæmpet og nedbarberet udgave akkompagneret af det ikoniske guitarriff fra Hans Erik Lerchenfeld.

Jeg har tidligere oplevet denne sang blive overdøvet af publikumskvidren, men de velopdragne tilhørere valgte denne aften at stemme i, hvilket var et aftenens mange højdepunkter. Også publikumsfavoritten “Be Babalula”, hvor hele banden trådte i karakter, fremstod stærkt sammenspillet. Publikum var med, og begejstringen ville ingen ende tage.

Bundsolidt repertoire

På Sven Gauls stortromme var påtrykt tallet “40”. Det var også primært et tilbageblik på de største hits gennem de seneste 40 år, der fyldte sætlisten denne aften.

Steffen Brandt er blandt landets fineste ordsmede, og TV-2’s repertoire er så bundsolidt, at det er umuligt for dem at falde igennem. Der var enkelte sange såsom “Er vi glade eller hvad“ og “Line Jørgensen, Voldum”, hvor publikums entusiasme faldt en smule, men hvad gør det, når man kan følge op med en af de mest potente hitparader i dansk musikhistorie

Ingen koncert med TV-2 uden “Bag duggede ruder”, og den lød lige frisk som altid uden skyggen af metaltræthed. Og så var ballet lukket. Næsten halvanden time blev det til, selvom vi kun var blevet lovet små 65 minutter.

Pop, succes og stjerner

I 2019 tyvstartede de festugen med maner. Her to år senere lukkede og slukkede de sommerens Fed Fredag-koncerter i Tivoli Friheden på præcis samme behørige vis.

Forud for koncerten blev det annonceret, at det var et farvel til den ikoniske scene, og man næppe forestille sig en mere magisk afslutning på denne æra.

Bandet, der havde hjemmebanefordelen med sig, gav publikum et kærkomment comeback til dengang, hvor man måtte synge med til koncerter, og kan man så gøre andet end et at overgive sig? Ikke mere vrøvl og ikke mere overflødig snak.

TV-2 holder 100, og vi håber at se dem til næste år – gerne som åbnere af den nye scene.

“Så endte jeg med pop, succes og stjerner på”, sang Steffen Brandt i “Popmusikerens vise”. Det fik han ret i. Vi kvitterer aftenens indsats med fem af slagsen.

Velkommen tilbage til et savnet Koncertdanmark, hvor vi hverken behøver at nøjes eller tage til takke, og tak for TV-2.

Fantastiske TV-2: Uforglemmelig afslutning på Fed Fredag i Friheden

Line up

Steffen Brandt
Hans Erik Lerchenfeld
Sven Gaul
Georg Olesen
Peter Decker
Anne Hjort
Niels Hoppe
Jan Lynggaard
Anders Majlund Christensen

Sætliste

Lanternen
Fantastiske Toyota
Natradio
Stille og rolig søndag i Århus V
Er vi glade eller hvad
Popmusikerens vise
Alt hvad hun ville var at danse
Line Jørgensen, Voldum
Det mørke Jylland
Turbo
Ræven og rønnebærrene
Hele verden fra forstanden
Be Babalula
Eventyr for begyndere
Kys Bruden
De første kærester på månen
Don’t get me started
Kys det nu (det satans liv)
Bag duggede ruder

Del artikel

Andre læser også