Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vi har testet: Her finder du de bedste gammeldags fastelavnsboller i Aarhus

Af Redaktionen

Hvis det skulle være gået nogens næse forbi, så er vi her på redaktionen rimelig tossede med fastelavnsboller.

Vi er endnu en gang gået all-in på flødeskum, men de gammeldags fastelavnsboller fortjener altså også kærlighed.

Du ved – den af gærdej med vaniljecreme eller remonce indeni og med smeltet chokolade eller glasur på toppen.

Vi har besøgt nogle af byens allerbedste bagere og fundet otte gammeldags fastelavnsboller, som er blevet testet godt og grundigt af vores smagspanel.

Læs alle bedømmelserne herunder:

Vi har testet: Her finder du de bedste gammeldags fastelavnsboller i Aarhus
Årets fastelavnsbolle fra DavidBreadHead.

DavidBreadHead

David Milberg – manden bag DavidBreadHead – imponerer gang på gang med sit bagværk, der i den grad har taget aarhusianerne (og denne redaktion) med storm.

På overfladen ligner årets fastelavnsbolle en genganger fra sidste år, men da vi skærer den over, viser det sig, at fyldet er nyt.

Godt nok er der ifølge DavidBreadHead stadig tale om en vaniljecreme, men i 2024-udgaven er den med brombær, og det ændrer udtrykket markant.

Desværre falder den nye creme slet ikke i god jord hos vores smagspanel. For nok er der rigeligt af den, men smagen er off, og vaniljen er nærmest ikke at spore. Samtidig er begge de boller, vi har købt, til den tørre side.

Tilbage står indtrykket af en ganske vist smuk fastelavnsbolle (med chokoladeganache og spiselige blomster på toppen), hvis smag bare overhovedet ikke lever op til det flotte ydre. Der er enighed i panelet om, at det her er årets største skuffelse.

1 ud af 5 stjerner

Hvor: Ny Munkegade 4B og J. M. Mørks Gade 7 
Pris: 38 kroner stykket

Vi har testet: Her finder du de bedste gammeldags fastelavnsboller i Aarhus
Emma Emmas nye fastelavnsbolle.

Emma Emma

En af aarhusianernes helt store favoritter til fastelavn er Emma Emma, der selvfølgelig igen i år byder på sin populære fastelavnsbolle med solbær og rosencreme.

Men der er også en nyhed på hylderne.

Til den nette sum af 42 kroner kan du få Gammel Munkegade-caféens nye variant, der under sin gule glasur gemmer på fyld af passionsfrugt og karamel – og vi må bare, at Emma Emma har ramt den lige i r**** !

Hvor bollen er blød, lækker og virkeligt godt afbagt, er dens cremede indre spækket med passionssyre og -friskhed.

Det er simpelthen perfekt afstemt med sødmen fra glasur og karamel, så der er slet ingen tvivl om, at den her bolle vil være et sikkert hit på ethvert eftermiddagsbord.

Emma Emmas nyeste kreation er et skoleeksempel på, hvordan man forfiner og perfektionerer en gammeldags fastelavnsbolle – uden at overgøre det. Mums, siger vi bare!

5 ud af 5 stjerner

Hvor: Gammel Munkegade 5
Pris: 42 kroner stykket

Vi har testet: Her finder du de bedste gammeldags fastelavnsboller i Aarhus
Fastelavnsboller fra Jumbo Bakery.

Jumbo Bakery

Jumbo Bakery kan nærmest ikke pippe om en nyhed i deres sortiment, uden at der bliver lange køer ude foran butikken på sydhavnen. Og deres fastelavnsboller er ingen undtagelse.

Sidste år kvitterede vi med topkarakterer til stedets gammeldags fastelavnsbolle bagt på surdej og kardemomme med vaniljecreme indvendigt.

I år var begejstringen desværre skiftet ud med stor skuffelse, og vi håber næsten, der er tale om en fejl i kreeringen af cremen.

Den skilte nemlig, og hvor den sidste år var blød og dyb, var den i år modeleragtig og krystalliseret af sukkeret, som ikke var blevet ordentligt opløst.

Det tykke lag af chokoladeganache trækker dog op sammen med bollen, som var let, luftig og med god smag af kardemomme.

Med det in mente og med tanke på sidste års begestring og dermed muligheden for, at der er sket en fejl, da vi skulle smage, kvitterer vi med 2 ud af 5 stjerner.

2 ud af 5 stjerner

Hvor: Mindet 4 og Ankersgade 12
Pris: 40 kroner stykket

Vi har testet: Her finder du de bedste gammeldags fastelavnsboller i Aarhus
La Cabras nyklassiker.

La Cabra

En af sidste års absolutte favoritter er tilbage, og det er glædeligt gensyn, kan vi godt afsløre. La Cabras fastelavnsbolle, der til forveksling minder lidt om en berliner, er smuk og indbydende med sit elegante drys af lyserødt sukker. 

Som altid er det en blød lækker oplevelse at bide i bollen, der er blød med et cremet og vaniljefyldt indre, mens sukkeret giver en knasende kontrast.

Netop sukkerets sødme truer med at tage over, og selvom den lækre hindbærkompot bidrager med tiltrængt syre og friskhed, balancerer fastelavnsbollen på en knivsæg.

Vi kan godt følge dem, der måtte mene, at den er en anelse for sød.

Men vi må samtidig bare erkende, at vi har et blødt punkt for La Cabras fastelavnsbolle.

4 ud af 5 stjerner

Hvor: Graven 20 og Borggade 4F
Pris: 40 kroner stykket

Vi har testet: Her finder du de bedste gammeldags fastelavnsboller i Aarhus
Fastelavnsbolle med hindbær fra Briançon.

Briançon

Hos Briançon er som vanligt gået all in på den gammeldags fastelavnsbolle med creme og marcipan, som du kan få i en række forskellige varianter.

Vi prøvede en med hindbær og en helt klassisk af slagsen – og desværre blev vi skuffede.

Allerede da vi skar dem over, opdagede vi et dårligt tegn: Der var ret store huller i begge de fastelavnsboller, vi havde købt hos bageriet på Åboulevarden.

Da vi så satte tænderne i, blev det altså ikke meget bedre. Bollerne var til den tørre side, og der var simpelthen ikke nok creme til at opveje det. I hindbærvarianten var der samtidig sparet så meget på bærrene, at de nærmest ikke var til at spore.

Derfor kan vi ikke gøre andet end at tildele Briançons gammeldags fastelavnsbolle bundkarakter.

1 ud af 5 stjerner

Hvor: Åboulevarden 53
Pris: 32 kroner stykket

Vi har testet: Her finder du de bedste gammeldags fastelavnsboller i Aarhus

Berta Bageri

Bageriet Berta er igen i år klar med deres bud på en gammeldags fastelavnsbolle.

Der er denne gang tale om en blød smørbolle fyldt godt op med creme a la vanilje og remonce med solsikke-marcipan.

Bollen var dog efter vores mening en anelse sej og smagte lidt for meget af gær.

Til gengæld var cremen afdæmpet i smagen med en let og lækker konsistens – og der var rigeligt af den!

Og så er der point for det tykke lag chokoladeganache, som var virkelig rig i chokoladesmagen. Vi savnede dog sidste års detalje med et lille drys af havsalt, som komplimenterede chokoladen godt.

Altså alt i alt en jævn god fastelavnsbolle, som hverken skuffede eller imponerede.

3 ud af 5 stjerner

Hvor: Frederiks Allé 105, st. th.
Pris: 45 kroner stykket

Vi har testet: Her finder du de bedste gammeldags fastelavnsboller i Aarhus

Schweizerbageriet

Sidste år introducerede Aarhus’ ældste bageri en nyhed til hylderne – nemlig deres nyfortolkning af den gammeldags lukkede fastelavnsbolle.

Vi var dengang ellevilde med varianten med hvid Sarah Bernardcreme, der havde et hint af ‘Kinder-smag’ og saltede, karameliserede peanuts på toppen.

I år kastede vi os ud i varianten med mascarpone og hindbær, og vi kan godt afsløre, at vi heller ikke blev skuffede denne gang.

Som man kan se på billedet, var der ikke sparet på den hvide mascarponecreme, som var lækker let og fluffy.

Hindbærmarmeladen tog vores smagsløg tilbage til dansk sol og sommer, og der var en afvejet mængde af både hindbær og mascarponecreme i den luftige gærbolle.

Du får virkelig value for money, og der er godt med gods i fastelavnsbollen fra Schweizerbageriet, der koster 40 kr.

4 ud af 5 stjerner

Hvor: M. P. Bruuns Gade 56
Pris: 40 kroner stykket

Vi har testet: Her finder du de bedste gammeldags fastelavnsboller i Aarhus
Gotfreds nye passions-fastelavnsbolle.

Gotfred

Vidunderet er tilbage, og vi må bare sige, at det er et glædeligt gensyn.

Gotfreds fastelavnsbolle tager igen i år form som den franske klassiker choux au craquelin med med sin krakelerede kikse-agtige top. Kronen på værket er den genkendelige, glinsende mousse, der troner øverst med sine spiselige blomster.

Især den nye variant med passionsfrugt-curd falder lige i vores smag. Her er der både syre og friskhed til stede, og det løfter den simpelthen til et andet niveau. Samtidig er vaniljecremen både fløjlsblød og luftig, hvilket gør, at den rent ud sagt føles fantastisk i munden.

Og så er der den flydende saltkaramel, der giver mindelser om det ikoniske flødekaramel-bolche fra Werther’s, men med et lille brændt knæk der gør den decideret vanedannende.

Gotfreds nye fastelavnsbolle vinder netop ved, at den mestrer kontrasterne. Den er sød, men syrlig. Fløjlsblød, men også sprød. Og så er karamellen tilpas salt til, at den tager stikket hjem.

Vi kan næsten ikke få armene ned, og én ting er sikkert: Passionsfrugt-fastelavnsbollen får vores allervarmeste anbefalinger med på vejen.

5 ud af 5 stjerner

Hvor: Havnegade 24
Pris: 48 kroner stykket

Har du mistet overblikket over byens fastelavnsboller, så skal du blot klikke her, hvor vi har samlet ALT du skal vide om årets vidundere.

Del artikel

Andre læser også