Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fed Fredag er tilbage: Scarlet Pleasure, Lord Siva og Lars Lilholt på plakaten

Af Freja Dumont
Fed Fredag 2017. Fotograf Malte Riis
Fed Fredag 2017. Fotograf Malte Riis

Efter to corona-nedlukninger vender en af de mest populære, aarhusianske musiktraditioner nu endelig tilbage.

Tivoli Friheden vil gøre fredag ’fed’ igen, og med offentliggørelsen af Lars Lilholt Band, Lord Siva og Scarlet Pleasure tegner det godt for sommerens koncertprogram.

Tre storartede koncerter

Som en velfortjent afslutning på arbejds- eller skoleugen kan musikelskere fra fredag den 4. juni endnu en gang opleve Fed Fredag under bøgetræernes grønne kroner i Tivoli Friheden.

I første omgang har Friheden offentliggjort tre storartede koncerter.

Det ikoniske, velspillende Lars Lilholt Band, selvfølgelig ledet af hele Danmarks bedste trubadur, åbner årets program og vil sammen med nogle af de stærkeste navne på den danske musikscene lige nu – heriblandt hitmageren Lord Siva og Scarlet Pleasure – lægge an til en begivenhedsrig sæson.

Drengene bag Scarlet Pleasure, Emil Goll, Alexander Malone og Joachim Dencker, har i særdeleshed haft medvind den seneste tid med det ellers to år gamle nummer What a life, der har dannet lydtæppet til Thomas Vinterbergs Oscar-vindende film Druk.

Og nu får Fed Fredag-publikummet altså også mulighed for at opleve den livsglæde, som fik Mads Mikkelsen til at bryde ud i legendariske danse-moves.

Vil have musikken ud

Fed Fredag plejer at tage en stor del af æren for Frihedens publikumssucces, og koncert-dagene er efterhånden ikke bare noget, der sker i Friheden.

Det er en del af Friheden på samme måde som kaklerne på facaden og pariserhjulet. Og forlystelsesparken vil have musikken ud, så folk igen kan samles under åben himmel foran scenen i storybyens lille, unikke oase.

Derfor gør Friheden det, der skal til. Tilpasser sig. Flytter rundt. Og finder alternativer.

”Det var med blødende hjerter, at vi sidste år måtte aflyse samtlige koncerter, men vi overgiver os (næsten) aldrig.

Derfor har vi arbejdet intenst på at finde en måde at afvikle koncerterne på – uden at gå på kompromis med den nødvendige sikkerhed – og på en måde hvor vi lever op til samtlige gældende retningslinjer for sikker afvikling.

Vi skylder en stor tak til de mange samarbejdspartnere, der har hjulpet os med at få sammensat planen, herunder agenter, bookere, kunstnere og leverandører m.m., der alle har udvist stor fleksibilitet og virkelig har haft ’ja-hatten’ på,” siger direktør hos Tivoli Friheden, Henrik Olesen i en pressemeddelese.

Ikke en helt ’normal’ Fed Fredag

Med en stadig-spøgende corona-pandemi er Fed Fredag-konceptet ikke helt, som det plejer – men tæt på.
Hver fredag kommer Friheden til at afvikle hele to koncerter med den samme kunstner pr. aften.

Koncertgæsterne vil opholde sig i særligt afgrænsede zoner med maksimalt 200 gæster i hver. Den første koncert starter kl. 20.00 og den anden kl. 21.45. I hver zone må gæsterne bevæge sig frit rundt og har adgang til egen bar og eget toilet. På den måde kan Friheden sikre en god musikoplevelse for op til 3.200 gæster.

”Snarest muligt vil vi løfte sløret for de kommende koncerter, og vi glæder os til at se vores trofaste koncertgæster igen til musik under de store bøgetræer i Friheden,” afslutter Henrik Olesen.

Som til andre kulturarrangementer er det et krav, at koncertgæsterne møder op med en negativ corona-test, som er max. 72 timer gammel.

Af hensyn til eventuel smittesporing registrerer Friheden alle gæster. Billetter skal derfor købes via friheden.dk. Sæsonkortholdere kan logge ind på friheden.dk og få adgang til deres billet via et lukket billetsystem. Da der er et begrænset antal billetter, anbefales det at købe i god tid. Se mere på friheden.dk

Hvad: Fed Fredag i Tivoli Friheden
Hvornår:  Lars Lilholt Band, fredag d. 4. juni, kl. 20.00 og 21.45.
Scarlet Pleasure, fredag d. 11. juni, kl. 20.00 og 21.45.
Lord Siva, fredag d. 18. juni, kl. 20.00 og 21.45

Del artikel

Andre læser også