Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: Fejring i Friheden var mere fest og fadøl end en musikalsk oplevelse

Af Pernille Søborg
Foto: Nicklas Jacobsen
Foto: Nicklas Jacobsen

Den røde løber var rullet ud, og stemningen var på sit højeste, da Pjerrot klippede det røde bånd til Tivoli Friheden fredag eftermiddag. Årets første Fed Fredag, der markerede starten på den 121. sæson, blev skudt i gang.

Det var en åbning til Fed Fredags 20 års lange rejse, hvor der var gratis fadøl til de første 121 gæster, og aftenens to DJs satte gang i festen.

I over to årtier har Fed Fredag vokset sig større og større. Der har været 321 koncerter og over 2 millioner festglade gæster. Udvalgte lørdage er også taget i brug og er blevet lige så hotte som fredage.

Årets Fed fredag/lørdag løber af stablen fra den 12. april til den 6. september med hele 28 koncerter på plænen i Friheden.

Åbningsdag med to gange DJ

Publikum i alle aldre strømmede til Tivoli Friheden for at sætte gang i den længe ventede Fed Fredag. Der blev spist og drukket, og både nye og gamle forlystelser blev taget i brug.

Den velkendte duft af popcorn og candyfloss hang i luften, og da klokken nærmede sig 20, var plænen foran scenen proppet med forventningsfulde gæster. De unge var linet op foran scenen, mens det modne publikum havde taget plads længere nede.

Anmeldelse: Fejring i Friheden var mere fest og fadøl end en musikalsk oplevelse
Foto: Nicklas Jacobsen

Det kolde aprilvejr tog ikke humøret fra gæsterne. Stemningen var høj, og det blev en aften med masser af dans på plænen, hvor der var fint med plads.

ItaloBrothers, en dansefest på plænen

Først på scenen var tyske ItaloBrothers. Normalt er det en trio, men denne aften var det blot Mathias Metten Klyve på vokal samt to dansepiger, der repræsenterede dem.

ItaloBrothers er leveringsdygtige i dansegulvshits med en bred popappel. De klassiske hits såsom 4 Non Blondes´ “What´s up” og Mike Oldfield-remaket af “Moonlight Shadow” havde fået højere tempo og var tilføjet et mere markant kick, der satte gang i publikum. Der blev skabt et helt unikt fællesskab blandt unge og ældre, der fra hvert deres årti kendte sangene og kunne synge med.

Anmeldelse: Fejring i Friheden var mere fest og fadøl end en musikalsk oplevelse
Foto: Nicklas Jacobsen

Hoppestemning og fællessang

Forsangeren var på og kom ud over scenekanten. Med enorm energi, der kunne få selv de mest stillesiddende til at danse, leverede ItaloBrothers en god optræden, hvor publikum sang og hoppede med. Flere hits såsom “Summer Air” blev sunget live af Klyve. Han blev dog hjulpet af en solid forudindspillet vokal.

Megahittet “Stamp on the Ground” var aftenens højdepunkt og satte for alvor gang i Friheden. Afslutningsnummeret var Eminems “Cleanin’ Out My Closet”, og så var det over and out for ItaloBrothers!

Faustix gav den gas, men fangede ikke

Efter en kort pause, hvor publikum fik fyldt op i glassene og vurderet ItaloBrothers præstation, blev der talt ned til den prisvindende DJ Morten Brangstrup Olsen, også kendt under navnet Faustix, der var klar til at tage over.

I over 10 år har han gjort sig bemærket på den danske musikscene. Denne aften fik han publikum til at hoppe og danse med til sit karakteristiske mix af energi og elektroniske beats. Med hjerterytme på omkring de 200 hoppede særligt de unge mennesker og gav den med basarm til musikken.

Anmeldelse: Fejring i Friheden var mere fest og fadøl end en musikalsk oplevelse
Foto: Nicklas Jacobsen

Desværre var koncerten noget ensformig. Den virkede indstuderet og uden spontanitet. Faustix stod bag pulten og et par gange ovenpå og klappede i takt. På trods af ild og lysshow formåede han aldrig at komme helt ud over scenekanten. Det blev en form for klubstemning, hvor græsplænen blev floor, men sceneshowet var overraskende passivt.

En omgang blandede bolsjer

Fed Fredags åbningsaften var ikke en koncert, med store musikalske øjeblikke. Til gengæld var det en spektakulær fest, hvor basarmen var på overarbejde og energien på sit højeste.

Musikken hos ItaloBrothers fulgte en velkendt opskrift med letgenkendelige melodier, enkle omkvæd, samples og synth riffs. Det var de gode klassikere, som ItaloBrothers gjorde moderne, og det virkede! Dem, der ikke ville hoppe og danse med, kendte sangene fra deres ungdom. Det blev en fest!

Faustix blev ikke det store højdepunkt. En ensformig omgang uden kontakt til publikum og med remix, der ikke ramte. De unge mennesker var et taknemmeligt publikum, og der var ingen tvivl om, at mange havde en fest i mængden, men ensformigt var det.

Åbningen af Fed Fredag nåede ikke helt op til stjernerne denne aften.

Anmeldelse: Fejring i Friheden var mere fest og fadøl end en musikalsk oplevelse

Men Fed Fredag sæsonen blev skudt i gang med fest og musik. Der venter et varieret musikprogram forude med bl.a. Rasmus Seebach, Tina Dickow, Gilli og Queen Machine. Det er en oplevelse, du ikke vil gå glip af!

Del artikel

Andre læser også